Najnovije

BEOGRAD VEČERAS POSLAO JASNU PORUKU VUČIĆU, ALI I OPOZICIJI: Prvi da abdicira, a drugi da se dozovu pameti! (VIDEO)

Osmi po redu protestni skup "1 od 5 miliona" održan je večeras u Beogradu. Novi protest je zakazan za sledeću subotu u 18 časova. Kao i svake subote okupljanje je počelo ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu. Protest je nakon šetnje završen ispred Narodnog pozorišta pozdravom za sve gradove u Srbiji u kojima su večeras takođe održani protesti.

Protest u Beogradu (Foto: Jutjub)

Okupljenima su se večeras obratili glumci Branislav Trifunović i Nikola Kojo. Oni su poručili da je jedino cilj protesta odlazak Vučića sa vlasti. Takođe imali su poruku i za opoziciju “Dozovite se pameti i poslušajte narod”.

Branislav Trifunović je poručio okupljenima da ne nasedaju na spinove jer “nećemo bacati nikakva jaja na RTS”. On je istakao da je najveća čast za ove građanske proteste podrška 105 profesora Filozofskog fakulteta.

- Nismo podanici, nemamo vođu, 30 godina nas nazivaju plaćenicima. Ovo mora biti poslednji put, jer nas u protivnom neće biti. Kad ovo zlo prođe oporavljaćemo se godinana - poručio je Trifunović. On je dodao da hoćemo normalne ljude i dogovor, plan da se zlo ne ponovi.

- Zatražimo da opozicija predstavi plan zdrave jasne uprave kojoj će se političari prilagoditi. Hoćemo da nam napišete kako da vas smenimo ako ne budete valjali. Potrudite se da zaslužite naše poverenje - istakao je Trifunović.

Glumac Nikola Kojo poručio je Aleksandru Vučiću da je ovo kraj. Kako je dodao obraćajući se predsedniku, ovaj narod je rešio da ti kaže da odeš. Rešio je ovaj narod da ti ne dozvoli da upropastiš sve.

- Pozivamo te da abdiciraš, samokrunisani, i imaćeš olakšavajuće okolnosti. Silovao si i ucenio kompletno stanovništvo, silovao svojim konferencijama za novinare, vađenjem dece iz smetova, rušenjem Savamale, padom helikoptera, kupovinom Kopernikusa i ova noć je prekratka da se pobroje sva tvoja nedela - ukazao je Kojo. On je naveo da je Vučić suspendovao pravo i pravdu i da je rešio da bude i institucija i pravo i pravda.

- Zaigrao si se Aleksandre, zaboravio si da si ti naš službenik i da te mi plaćamo. Mi hoćemo da nema gladnih u 21. veku i ne plaćamo te da budeš sudija, novinar, advokat, akušer, babica, inspektor i selektor - naveo je glumac.

Građani su se okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle su krenuli u šetnju ulicama Vase Čarapića, Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazijama do Narodnog pozorišta. Građani su se uputili ka zgradi RTS – na sastanak ali su zatekli zaključana vrata. Kolona građana protezala se od Doma omladine do RTS-a.

Ispred zaključanih vrata RTS -a Trifunović je poručio: “Ovo je naša kuća, prestanite da lažete”. Ispred zgrade RTS -a pročitano je pismo profesora Filozofskog fakulteta koji su podržali protest, u nadi da će “ga čuti neko sa RTS-a”.

Nakon toga građani su se uputili ka zgradi Predsedništva gde su skandirali “Vučiću odlazi”, a potom se uputili ka Studiju B gde su skandirali “Barbara”.

Za sada od političara viđeni su Boško Obradović, Sanda Rašković Ivić i Boris Tadić.

Među okupljenim građanima mogu se videti transparenti: “Dosta smo čas gledali, probudi se i ustani Srbijo”, “Pričaju nam da nikad bolje nije bilo, a u pošti nikad gore”, “Imamo samo jedan zahtev – ostavka”, “Razbudi se, ustani Srbijo”.

Organizatori protesta zatražili su u petak da se sa generalnim direktorom Radio-televizije Srbije Draganom Bujoševićem i glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa RTS-a Nenadom LJ. Stefanovićem sastanu večeras u 19.30 u zgradi javnog servisa, zbog čega je najavljeno duže zadržavanje okupljenih u Takovskoj ulici ispred zgrade RTS-a.

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom “Stop krvavim košuljama” održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. godine, zbog napada na jednog od lidera “Saveza za Srbiju” Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu. Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu. Protesti se od skoro petkom i subotom održavaju i u drugim većim gradovima u Srbiji. U četvrtak uveče održani su skupovi u Kuršumliji i Trsteniku.

Hašim Tači zatražio da “kosovska vlada” poštuje savet SAD i ukine takse! Pogledajte OVDE.

Izvor: danas. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Protest građana “1 od 5 miliona” održan je večeras u Beogradu, ali i u drugim gradovima u Srbiji.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA