Najnovije

“SOKO” U BOJAMA RUSKOG LOVCA: Amerikanci iskopirali ruski kamuflažni sistem sa aviona Su-57 (VIDEO)

Američki višenamenski borbeni avion četvrte generacije F-16C “pozajmio” je kamuflažu sa ruskog lovca pete generacije Su-57, u kojoj je on nedavno primećen. Prema rečima internet portala Aviationist., osnovni cilj ovakvog „farbanja“ aviona je što vernija imitacija ruske letelice, radi kreairanja što realnijih uslova prilikom uvežbavanja američkih aviona koji će simulirati vazdušnu bitku.

F-16 sa ruskom kamuflažom (Foto: Nellis Air Force Base)

Naime, komandant američkog 58.vazduhoplovnog puka Robert Novotni, je pre nekoliko meseci pozvao korisnike društvene mreže Facebook da odaberu kamuflažnu šemu koja najviše odgovara sistemu rasporeda boja na ruskom višenamenskom lovcu pete generacije Su-57. Kao rezultat toga, pojavila se skica pod nazivom „Zmija“.

Prema rečima komandira, avion će biti u potpunosti završen do kraja leta, a u novembru se očekuje da bude prava atrakcija na vazduhoplovnom spektaklu Aviation Nation koja se održava na prostoru baze Nelis.

Nedavno je i 64. eskadrila za obuku sa bazom u Nevadi, prefarbala jedan svoj avion koji je sličan kamuflažnom sistemu koji koriste avioni 4++ generacije Su-35S. Prema rečima visokih američkih oficira sve ove aktivnosti su usmerene ka maksimalno realističnom izvođenju vojnih vežbi radi sticanja rutine.

Su-57 je ruski višenamenski borbeni avion pete generacije, kojeg su razvili vazduhoplovni inžinjeri OKB Suhoj. On je namenjen izvršavanju ogromnog spektra zadataka koji se mogu postaviti ispred jedne vazduhoplovne borbene platforme, kao što je ostvarivanje apsolutne vazdušne prevlasti iznad teritorije na kojoj se izvode aktivna borbena dejstva, uništavanje najrazličitijih kopnenih ciljeva i površinskih brodova koji su ojačani savremenim protivvazduhoplovnim borbenim sredstvima, operacija izviđanja i nadzora vazdušnog prostora na velikim udaljenostima, uništavanje komandne infrastrukture neprijatelja itd..

Avion je prvi put poleteo početkom 2010.godine sa aerodroma koji se nalazi u Komsomoljsku-na-Amuru. Prva eskadrila ovih aviona će jedinicama Vazušno-kosmičke vojske biti isporučena 2019.godine. NJu će činiti 12 letelica Su-57.

Da li ovaj Trampov potez znači kraj NATO, saznajte OVDE. Kako Amerikanci započinju raketnu apokalipsu, saznajte OVDE.

Izvor: Bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Su-57 – ples na nebu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA