Najnovije

VENECUELA PRED GRAĐANSKIM RATOM! U toku je svrgavanje s vlasti Nikolasa Madura! Tramp podržao Huana Guaida! (VIDEO)

Ranije ove sedmice, Narodna skupština Venecuele usvojila je izjavu u kojoj se kaže da je Maduro uzurpirao vlast i da će sve odluke koje on donese i izvršna tela biti nevažeće. Maduro je odgovorio da će smatrati da je Narodna skupština odgovorna za izrugivanje ustavnosti zemlje.

Huan Guaido (Foto: Jutjub)

Huan Guaido, predsednik obespravljene Narodne skupštine, položio je zakletvu kao privremeni predsednik Venecuele. Pre ceremonije, Guaido je potvrdio da su se 4 od 23 države Venecuele pridružile protestima protiv vlade.

- Barinas, Aragua, Bolivar i Nueva Esparta danas su se probudili jednim glasom, ustali i podržali svoju legitimnu Narodnu skupštinu - napisao je on na Tviteru.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da Vašington prepoznaje Guaida kao legitimnog šefa južnoameričke zemlje.

- I dalje smatramo da je nelegitimni Madurov režim direktno odgovoran za sve pretnje koje mogu ugroziti bezbednost venecuelanskog naroda - dodao je Tramp.

Šef Organizacije američkih država, koja obuhvata 35 zemalja Severne i Južne Amerike, takođe je priznao Guaida za predsednika Venecuele.

Vest dolazi usred protesta protiv Madura, koji je izbio u Venecueli u utorak, a najmanje četiri osobe su poginule, a desetine ranjeno tokom demonstracija. Kasnije je potpredsednik SAD Majk Pens poručio venecuelanskom narodu u video poruci da američka vlada podržava poziv Guaida za tranziciju vlasti.

Snažna eksplozija odjeknula kod američkog konzulata u Ženevi. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Huan Guaido proglasio sebe novim predsednikom Venecuele

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA