Najnovije

KONTROVERZNA AUKCIJA! Prodaju 3 Hitlerove slike! Stručnjaci zapanjili javnost jednim podatkom! (VIDEO)

U Berlinu će danas biti održana aukcija slika Adolfa Hiltera, a kuća "Klos" koja je organizuje očekuje da će tri slikarska ostvarenja nekadašnjeg nacističkog lidera, rađena vodenim bojama, porodici koja ih prodaje doneti više hiljada evra.

Adolf Hitler (Foto: Jutjub)

Tri slike, na kojima je bledim vodenim bojama predstavljen planinski pejzaž, reka i udaljena figura koja sedi ispod drveta, na razlikuju se mnogo od slika kakve se mogu videti na buvljim pijacama širom sveta, ali ih izuzetnim čini potpis u uglu - "A.Hitler", prenosi Rojters.

- Po mom mišljenju, ove slike nemaju nikakvu umetničku vrednost. Samo ih ime u uglu čini vrednim i izaziva interesovanje medija - kaže Hajnc-Joahim Meder, portparol aukcijske kuće "Klos".

Prema njegovim rečima, "ako prošetate pored Sene i pogledate dela stotinu umetnika, 80 će biti bolje od ovoga". Berlinska aukcijska kuća očekuje veliko interesovanje onlajn ponuđača iz Britanije, Skandinavije, SAD i, pre svega, Rusije.

- Hitlerove slike se teško prodaju u Nemačkoj - objasnio je Meder.

Porodica koja prodaje Hitlerove slike - a reč je o starijim ljudima - ne želi da bude imenovana. Hitler je uoči Prvog svetskog rata, bez prebijene pare u džepu, zarađivao za život praveći razglednice i slikajući jeftine slike. NJegov davnašnji san da postane umetnik pao je u vodu kada je, kao mladić, dva puta odbijen na prijemnom ispitu za Bečku akademiju primenjenih umetnosti.

Poznato je da postoje stotine Hilterovih radova, od kojih je većina u vlasništvu vojske SAD otkako su savezničke snage porazile Hitlerov režim na kraju Drugog svetskog rata. Ta kolekcija nikada nije izložena.

Pogledajte OVDE zašto su mnoge vojske htele da osvoje Ukrajinu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Slike Adolfa Hitlera bile su izložene i na aukciji u Nirnbergu

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA