Najnovije

TEŠKA OPTUŽBA IZ PRIŠTINE: Srbija Albance trovala hranom i zato su uvedene takse?

Član Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovao Albance na kosovskoj teritoriji i da je to, između ostalih, jedan od razloga za uvođenje taksi na srpsku robu

Prodavnica (Foto: RIA Novosti)

Beriša je, kako je javila televizija „Kljan Kosova“, govoreći o zahtevu SAD da Priština ukine meru o nametnutim taksama, kazao da je zapravo Srbija prva koja to treba da uradi.

„Srbija je na potezu“ da pokaže gde se nalaze nestala lica i da je odgovorna za, kako je rekao, „trovanje Kosovara hranom“.

„Da bismo ukinuli porez, prvo moramo da znamo gde su nestali ljudi, i ko nas je trovao hranom“, kazao je Beriša, koji tvrdi da se „radi o nekim namernicama koje su za posledicu imale sumnjive smrti“.

Tvrdi i da za te „sumnjive smrti“ nije bilo drugih uzroka osim hrane. Izjavio je i da vlada nije promenila i neće promeniti stav o nametnutim taksama i dodao da je ovu meru Priština donela da bi pokazala autoritet, te da je to trebalo da urade i prethodne vlade od završetka sukoba na Kosovu, preneo je Tanjug.

„Ali u proteklih 20 godina očito nije bilo ni znanja ni sposobnosti da se takva odluka donese. Zato mi moramo da budemo donosioci odluka i da radimo svoj posao“, rekao je Beriša iz stranke čiji je lider Ramuš Haradinaj.

Kako Republika Srpska preko noći može da uspostavi kontrolu na granicama, pogledajte OVDE.

Izvor: Tankug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Srbi i Albanci zajedno protiv takse

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA