Najnovije

GUAIDOVE PRISTALICE POKUŠALE DA VRBUJU VOJSKU: Venecuelanska armija odgovorila žestoko! (VIDEO)

Vojno osoblje u predsedničkoj rezidenciji La Kasona viđeno je kako cepa tzv. Zakon o amnestiji, koji je odobrila Narodna skupština u kome obećavaju zaštitu vojsci u slučaju da se ona okrene protiv predsednika Nikolasa Madura.

Vojska Venecuele (Foto: Jutjub)

Papiri su predati od strane pristalica predsednika Narodne skupštine, opozicionog lidera i samoproglašenog privremenog predsednika Venecuele Huana Guaida. Guaido je pozvao da se kopije zakona podele svim vojnicima i kasarnama širom zemlje, koji su još uvek lojalni legitimnom predsedniku Maduru.

Politička situacija u Venecueli je nejasna nakon što je Nikolas Maduro položio zakletvu za drugi mandat na mestu predsednika, ali je Guaido proglasio inauguraciju nelegitimnom, proglasivši sebe za privremenog predsednika Venecuele.

Guaida su podržale vlade zapadnih država: SAD, Kanada, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, ali i Izrael, Argentina, Kolumbija, Peru, Ekvador, Brazil...Ipak, Rusija, Kina, Turska, Meksiko, Bolivija, Palestina i Kuba su na strani Madura.

Vojska Venecuele krenula je prema kolumbijskoj granici. Pogledajte OVDE video snimak vojnog konvoja venecuelanske vojske.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA