Najnovije

RUSKI MUP: ID priprema provokacije na južnim granicama Rusije!

Teroristi terorističke grupe ID masovno se iz Pakistana prebacuju nepoznatim helikopterima na granicu Tadžikistana kod južne granice Rusije i moguće je da se priprema velika provokacija „potiskivanja“ izbeglica, što bi moglo da dovede do posledica za Rusiju, izjavio je zamenik ministra unutarnjih poslova Rusije Igor Zubov.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

„Teroriste ID nepoznati helikopteri u velikom broju prebacuju sa teritorije Pakistana na granicu Tadžikistana. Tamo se, očigledno, planira provokacija velikih razmera sa istiskivanjem velikog broja izbeglica i sa svim posledicama za Rusiju“, rekao je Zubov govoreći na kolegijumu Ministarstva unutrašnjih poslova o Tatarstanu.

Zapadna obaveštajna zajednica proučava scenarije mogućih vojnih sukoba u različitim regionima Rusije, od kojih je jedan Povolžje, objasnio je on.

„U ovom kontekstu… zapadne zemlje, materijali koje je zapadna obaveštajna zajednica pripremila, u njima se kao jedan od regiona budućeg građanskog i vojnog sukoba navodi Povolžje. Postoje odgovarajući scenariji. U tom kontekstu ostaje pretnja ekstremizma i terorizma koja se može posmatrati i kroz druge prizme“, istakao je Zubov.

Pročitajte OVDE sve o šokantnom otkriću u Siriji.

Izvor: rs. sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Islamska država - pogled iznutra

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA