Najnovije

IZRAEL IMA NOVI PLAN ZA PALESTINSKE POLITIČKE ZATVORENIKE: Od njega podilaze žmarci! Da nije previše brutalan?!

Izraelski ministar za javnu bezbednost Gilad Erdan juče je objavio svoju nameru da "pogorša" uslove za palestinske političke zatvorenike u izraelskim vojnim zatvorima.

Izraelska zastava (Foto: Pixabay)

Gilad Ardan je izjavio da je "igranka završena", na konferenciji za novinare u sredu. Kao deo plana ministra javne bezbednosti, palestinski zatvorenici će dobijati manje vode, manju slobodu i više neće biti razdvojeni od zatvorenika iz suparničkih palestinskih frakcija.

Novčana sredstva Palestinske samouprave koja su prebačena zatvorenicima takođe bi bila potpuno blokirana, prema ovom novom predlogu. Politički zatvorenici će, prema novom predlogu, izgubiti prava na obavljanje radnji poput kuvanja za sebe.

Ministar za javnu bezbednost je, na konferenciji za novinare, izjavio da je potrošnja vode zatvorenika “nenormalna”, predlažući dodatno ograničenje vodosnabdevanja kao i smanjenje vremena tuširanja.

Nije jasno kada će predlog početi da se primenjuje. Šef Palestinskog zatvoreničkog kluba, Kadura Fares, rekao je za izraelski “Harec” da se Erdanove izjave smatraju propagandom, a ne stvarnom politikom.

U strahovitom napadu u Siriji, irački avioni su likvidirali nekoliko komandanata džihadista Islamske države. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jedan od zatvora za Palestince u Izraelu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA