Najnovije

 4. Memorijalni brzopotezni turnir „Slobodan Šoća Martinović 2019 “

Tradicionalni memorijalni šahovski turnir „Slobodan Šoća Martinović 2019“ održava se u nedelju, 13. januara 2019. godine (11.30 sati) u Smederevskoj Palanci (sala „Mega market“, ul. 10. oktobra br. 15 - iznad Muzičke škole).

Šahovska tabla (Foto: Pixabay.com)

Turnir se igra u spomen na velemajstora Slobodana Šoću Martinovića, šahisti koji je širom planete pronosio lepu sliku o jugoslovenskom i srpskom šahu. Šoća je kao igrač bio član više reprezentativnih selekcija, trener i selektor reprezentacije, trener najvećih naših igrača i talenata, a nastupao je i za naše najveće šahovske klubove.

Pored velikog značaja koji turnir ima za Smederevsku Palanku, već posle prve godine pokazalo se da je veoma značajan i za celu Srbiju. Turnir je izaziva veliko interesovanje među šahistima i spada u najbrojnije u Srbiji. S obzirom na to da je Šoća bio veliki ljubitelj brzopoteznog šaha, organizatori su odlučili da se igra brzopotezni turnir u 13 kola, umesto ubrzanog tempa igre koji se primenjivao prve dve godine.

Organizatori turnira je porodica Martinović i Maksimedia grupa, a pokrovitelj je SO Smederevska Palanka. Sponzor je Ofer Trejd (Offer Trade) iz Beograda. 

Lista prijavljenih učesnika se svakodnevno ažurira i može se videti OVDE.

Pobednici dosadašnjih turnira su bili velemajstori Branko Damljanović, Ivan Ivanišević i Miroslav Marković.   

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA