Najnovije

KOVIĆ: Izgleda da je na pomolu najstrašnija izdaja srpskog naroda! Ipak, anglosaksonska imperija se ruši! (VIDEO)

- Britanija je jedna od država koja gaji vekovni kontinuitet u politici, spoljnju politiku određuje geografija...to je tako kod svih, manje više, ali ovde je kontinuitet nekoliko porodica vode politiku u Velikoj Britaniji već nekoliko vekova...Lome se koplja između dve vodeće od kojih je jedna izrazito protiv Srba. Da li smo nacionalisti bliski Rusima ili reformisti vidi se i prema njihovim medijima. Ipak, balkanski Sloveni su ruski saveznici tu se slažu, kaže za TV Slavija, Miloš Ković profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu odeljenja za istoriju na predmetu Opšta istorija 19. veka. 

Miloš Ković (Foto: Jutjub)

Svojom svestranošću, snagom zaključaka i lepotom govora, prepoznatljiv je među današnjom intelektualnom elitom. Profesor Ković je veliki fizički i intelektualni napor usmerio k jednom cilju, a to je očuvanje nacionalnog identiteta srpskog naroda i Kosova i Metohije u sastavu Srbije. U emisiji daje odgovore na neka politička pitanja današnjice o kojima nikad ranije nije govorio. Naravno, Kosovo je nezaobilazna tema.

- Amerika je ključna u vezi sa pregovorima oko Kosova, ona vodi glavnu reč, sledi je Nemačka, Francuska, Britanija... Anglosaksonska politika je jedinstven faktor, kada saberete sve stanovnike tih zemalja koji su heterogeni dobijate oko 400 miliona ljudi. Ipak, posle Bregzita su pokolebani i stanje se približava stanju anarhije, a u SAD od kada je ustoličen Tramp imate neprekidne sukobe u američkim elitama. To je za nas dobro, jer se ta mašina koja nas je gazila usporava, kad dodate populiste u Italiji i Mađarskoj, žute prsluke u Francuskoj, krizu vladajućih u Nemačkoj, oni vode stvari ali imaju ozbiljne probleme. Ne treba ipak da budemo naivni, neke imperije se naglo sruše, a neke ko Vizantija propadaju hiljadu godina, ne smemo da se istrčavamo moramo da pametno pratimo stvari, okruženi smo NATO paktom. ono što je trend, imperija im se ruši... Posle pada Rankovića dolazi do sve većeg tihog iseljavanja Srba sa Kosova. 90-tih je etničko čišćenje uzelo maha. Kad nam kažu da prihvatimo realno stanje, najgore je što nam tu poruku šalje i naš predsednik i vlada, oni koji nam šalju te poruke kite se titulom liberala, a mi pitamo a vladavina prava? Moramo da poštujemo ljudska prava ne samo Albanaca nego i Srba koji tamo žive u getu. Ako kažem da nisam za etničku podelu a jesam za vladavinu prava onda sam ja nacionalista, a oni koji se zalažu za podelu su liberali i demokrate. Kažu mi da iracionalno govorim a svoju poziciju proglašavaju racionalnom, a ne poznaju realnu situaciju, objašnjava Ković, a kakva je to najstrašnija izdaja srpskog naroda na pomolu otkrićete ako do kraja pogledate video.

Pročitajte OVDE ko pita da li je Vučić pao s neba i zašto.

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA