Najnovije

VUČIĆ: Moguće manipulacije na izborima na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao Srbe na KiM da iskoriste svoje pravo i da glasaju za Srpsku listu.

Vučić (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić je rekao da je dovoljno, kako kaže, da građani pogledaju ko šta radi protiv Srpske liste u ovoj kampanji.

"Srpska lista doživljava pravi politički teror i progon na KiM, organizovan od organa takozvane paradržave, podržan od dela međunaornde zajednice. I taj teror se sastoji u sledećem - jedino predstavnici Srpske liste ne mogu da dobiju podršku bilo koga iz centralne Srbije, bilo koga sa bilo koje strane. Albancima mogu da šalju podršku i poslanici Bundestaga i mnogi drugi. Zabranjeno je samo Srbima da podrže svoju Srpsku listu", naveo je Vučić.

Vučić je podsetio da je zabranjen spot Srpskoj listi, u kome je krivica Srpske liste u tome što je samo rečeno "Srbija zove".

"Nećete verovati po čijoj žalbi je zabranjen - po žali BIRN-a, kao i 2017. godine je taj spot zabranjen. Veliki BIRN se žalio zbog pozivanja na mržnju. A nije pozivanje na mržnju kada partija Rade Trajković i Rašića na albanskom jeziku kaže da je monstrum Srpska lista. Istovremeno kada snimaju spotove, te spotove snimaju ispred srpske crkve kojoj ne daju da bude srpska crkva, već je koriste za javni toalet", istakao je predsednik.

Šta se to sprema Srbima, o čemu se radi, upitao je Vučić.

"Tri miliona evra su izdvojili za kupovinu srpskih glasova. Nije slučajno ni Aljbin Kurtini drugi Albanci rekao - hoćemo sa Srbima, ali bez Srbije. Pokušavaju da sebi naprave podobne Srbe, i samo je Srbija zabranjena reč", naveo je Vučić.

"Dve su moguće opcije velike manipulacije"

"Jedna od tih opcija je krađa putem pisama i tražićemo da OEBS čuva pisma i poštu, jer znamo da za te ljude niko nikada ne bi glasao. Sa druge strne, svuda gde su nevažeći listići, albanske partije u dogovoru pretvaraće ih u glasove za njima poslušne i podobne Srbe koji inače priznaju najnoviju državu Kosovo, kako to sami kažu i žele pomirenje. Kao da mi ne želimo pomirenje koji se i dalje borimo za Srbiju i svoj narod", istakao je Vučić.

To su, kaže, dve opcije - jedna putem pisama, a druga putem nevažećih listića.

"Stvarni Albanci nikada neće glasati za njih. Oni time prave alibi da bi od nevažećih listića dobili lažne glasove za sebe. Zato pozivam srpski narod na KiM da im se suprotstavi olovkom i papirom, i da izađe u većem brojem nego ikada. Da pokažemo srpsko jedinstvo i da pokažemo da Srbiju ne mogu da odvoje od Kosova i Metohije", rekao je Vučić.

Sve vreme je, dodaje, vođena kampanja protiv Srba sa severa Kosova i Srpske liste.

"Sve vreme su stranci vodili kampanju protiv Srpke liste, jer im je smetalo što se Srpska lista poziva na Beograd. Oni hoće da isključe Beograd, oni hoće samo poslušne i podobne Srbe kojima bi malo stranci kao na koncu upravljali, a malo albanski političari. To je suština", istakao je Vučić.

Navodi da oni znaju da nemaju uporište u srpskom narodu.

"Oni misle da će time da nateraju Srbiju da kada dođu neki poslušni i podobni Srbi, poput Rade Trajković, da će onda Srbija morati da prizna nezavisno Kosovo, jer će oni to od nje da traže", rekao je Vučić.

Još jednom je pozvao Srbe da izađu na izbore.

"Izađite u što je moguće većem broju, jer glasamo za svoj opstanak na KiM, za svoj opstanak na našim ognjištima, glasamo za srpske plate u školama i bolnicama, jer će nam sve to ukinuti, ukoliko se ne bude čuo glas Srpske liste. Srbija zove, a ja molim ljude da pokažu odgovornost i ozbiljnost", zaključio je Vučić.

Amerikanci počinju da tuku jedni po drugima kao što su tukli po malim i slabim zemljama. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA