Najnovije

PREZENTACIJA ORUŽJA CZ: Zbrojevkina paleta na vatrenoj liniji

Predstavljanje je održano u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Asocijacijom odbrambene i bezbednosne industrije Češke Republike. Pokazivanje najnovijih proizvoda bilo je namenjeno predstavnicima Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Policije, Žandarmerije, Sektora za vanredne situacije, Bezbednosno-informativne agencije i ostalih institucija državne i javne uprave u oblasti odbrambene i bezbednosne tehnike.

Zbrojevkin pištolj (Foto: jutjub)

Cilj ovog prikazivanja bio je predstavljanje distributerskih kapaciteta i proizvoda odbrambene i bezbednosne industrije čeških kompanija, ali i unapređenje bilateralne saradnje između Srbije i Republike Češke u ovim sektorima. Glavni deo održan je u prostorijama Ambasade Republike Češke u Srbiji, gde je 12 kompanija iz ove zemlje predstavilo njihova najnovija dostignuća i novih konstruktorskih rešenja odbrambene i bezbednosne industrije.

Praktičnu demonstraciju i mogućnost korišćenja vatrenog oružja na strelištu koje proizvodi Češka Zbrojovka, organizovala je srpska Kompanija Jugoimport SDPR, uz tehničku podršku SAJ MUP Srbije. Uvid u performanse oružja koje stiže iz pogona ove ugledne svetski poznate češke kompanije, pripadnici naših elitnih službi bebednosti mogli su da provere na strelištu.

Srpski vojni i policijski specijalci isprobali su i podrobno stekli uvid u tehničke karakteristike, kao i vatrenu sposobnost: pištolja P07, P09 i P10C, automatskog pištolja Škorpion EVO 3, automatskih pušaka Bren 2 u kalibrima 5,56 NATO i 7,62x39 mm, i sa podcevnim bacačem granata CZ 805 G1.

Pištolji serije P07, 09 i 10 su trenutno najprodavaniji modeli Češke Zbrojovke, za vojno policijske potrebe širom sveta. Stručnjaci Modelu P10 predviđaju uspešnu budućnost u sektoru službene upotrebe, a u SAD je već dobio nadimak "Glok kiler" (Glock killer).

Automatske puške Bren 2 su predstavljene u dva kalibra 5,56 i 7,62. Prilikom testiranja preciznosti ili kontrole oružja pri rafalnoj paljbi korisnicima je data mogućnost da oba kalibra probaju sa mehaničkim ili optičkim nišanima Kales (Kahles) K16i 1-6 i Vortex Rasor (Wortex Rasor) XD 1-6.

Rusi napravili radar koji otkriva dron veličine kutije za šibice! Više o otme pročitajte OVDE!

Izvor: kalibar. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA