Najnovije

PETER HANDKE EKSTREMISTA ILI KNJIŽEVNIK? Direktor srpsko-ruskog centra objasnio borbu nobelovca na strani Srba tokom ratova devedesetih!

Peter Handke je pre samo nekoliko dana dobio Nobelovu nagradu za književnost. Ta nagrada koju je austrijski pisac dobio za književnost je podigla mnogo prašine na takozvanom „nezavisnom Kosovu“ u Hrvatskoj a posebno u jednom entitetu u Bosni i Hercegovini. Svi neprijatelji Srba su svoj glas digli protiv piščevih stavova iz vremena ratova devedesetih na prostoru Jugoslavije a taj stav je bio prijateljski prema Srbima što je u to vreme bilo izuzetno retko čuti.

Peter Handke (Foto: Jutjub)

Piše: Vladimir Prebiračević, Direktor Srpsko-Ruskog centra "Majak"

Stav koji je tada Peter Handke prijatelj Srba i Srpskog naroda imao nije se menjao tokom godina i pisac nije podlegao kolektivnoj medijskoj satanizaciji Srba a svi smo dobro upućeni u fabrikovanje i isceniranje raznih zločina koji su pripisani Srbima samo da bi mediji imali municije da ospu paljbu po nama koja nas i dalje drži ranjene sve ove godine. Jako teško se menja slika u javnom mnenju pogotovo kad su najmoćnije medijske mašinerije sveta uzele nas kao metu.

Svi koji smo živeli i dalje živimo na ovim prostorima sećamo se svih problema koje nam je između ostalog i takav medijski rat doneo. Handke je danas za sve njih bogohulnik i zločinac ali ne samo on nego i sama komisija koja je dodeljivala Nobelovu nagradu, ponavljam za književnost. Odmah se u prvi plan ističe da su svi oni krivi jer na ovaj veličaju nekoga ko je negirao zločine u BiH i bio blizak sa ljudima koji su u to vreme vodili Srbiju. Tako smo mogli zaključiti da komisija negira sve i zločine i „genocid“ i sve što im je moglo pasti na pamet. Čak su se javili i kosovski bivši i sadašnji političari i „ministri“ koji su takođe bili užasnuti ko je dobio Nobelovu nagradu za književnost.

E pa draga čitalačka publiko iz regiona koja je toliko propatila unazad par dana zbog Handkeovog Nobela treba da se iz te imaginarne književne dimenzije vratite u realnost i setite Žute kuće i genocida koji ste počinili nad Srbima na svim teritorijama bivše Jugoslavije, da se setite stotina hiljada Srba kojih više nema na vekovnim ognjištima na teritoriji sadašnje Hrvatske kao i svih Srba ubijanih i proterivanih širom BiH.

Setite se satiranja srpskog imena i rušenja srpskih grobalja, setite se uništenih crkava i manastira, setite se pobijenih i proteranih Srba, setite se svega što je stvarnost a ne književna mašta na žalost a koje ste činili i podržavali u stvarnosti. Globalna situacija u svetu se menja a samim tim i istina o Srbima dolazi polako ali sigurno na videlo.

Sve čestitke Peteru Handkeu na Nobelovoj nagradi ali još više na tome što trpi pritisak sve ove godine zbog nas Srba.

SPC je trebalo da ima jedinstven stav o Ordenu Svetog Save za sve kandidate! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA