Najnovije

Lavrov objasnio Keriju šta Rusija gađa u Siriji

LIMA - Američki državni sekretar DŽon Keri rekao je u četvrtak da je sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom razgovarao o Ukrajini i "svim aspektima" situacije u Alepu, uključujući ponovne vazdušne udare na taj sirijski grad ove nedelje, javlja danas Rojters.

Lavrov (Foto: TASS)

„Naše Vazdušno-kosmičke snage i sirijsko Ratno vazduhoplovstvo je aktivno u Idlibu i Homsu, kako bi sprečili povlačenje ID iz Mosula“, saopštio je Lavrov je novinarima.
Ranije je Ministarstvo odbrane Sergej Šojgu izjavio je da su sa fregate „Admiral Grigorovič“ lansirane krstareće rakete „Kalibar" po ciljevima u provincijama Idlib i Homs. Osim toga, udari po pozicijama militanata izvela je i avijacija sa aerodroma Hmejmim i lovci Su-33 sa nosača aviona „Admiral Kunjecov“, kao i avioni Tu-95MS. Ciljevi operacije su bili komandni punktovi islamista, skladišta oružja i municije i fabrika za proizvodnju naoružanja. U Ministarstvu odbrane su naglasili da su koordinate svih ciljeva udara Tu-95MS koji su izvedeni iz regiona Sredozemnog mora bili provereni i potvrđeni obaveštajnim kanalima.
Operacija za oslobađanje Mosula je počela u noći 17. oktobra. U njoj učestvuju iračka vojska i policija, kao i kurdske jedinice uz podršku avijacije koalicije na čelu sa SAD. Eksperti ne isključuju da teroristi mogu pokušati da pobegnu u Siriju.  
Incident sa novinarkom RT Šef ruske diplomatije je reagovao i na incident sa vređanjem novinarke RT na brifingu zvaničnog predstavnika Stejt departmenta DŽona Kirbija. „Smatram da to ne odražava američke vrednosti i nadam se da to ne održavama stav državnog sekretara“, rekao je ministar Lavrov i naglasio da sa Kirbijem treba da razgovaraju njegovi šefovi.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA