Najnovije

STIŽE MOĆNI OHOTNIK: Ruska bespilotna letelica spremna za početak testova naoružanja! (VIDEO)

Najnovija ruska bespilotna bespilotna letelica Ohotnik prvi put će lansirati oružje tokom testiranja na vojnom aerodromu na jugu Rusije 2020. prenose ruske novinske agencije.

Ohotnik i Su-57 (Foto: Jutjub)

“Testiranja Ohotnika u Akhtubinsku biće nastavljena 2020. godine. Kao deo nove faze, testiranje celokupnog naoružanja počeće da se testira na poligonu 929. Državnog ispitnog centra.

Pre kraja ove godine, Ohotnik će obaviti seriju letova u Akhtubinsku bez korištenja naoružanja. Trenutno za potrebe testova Ohotnik poleće nekoliko puta dnevno u dnevnim i noćnim uslovima, sam ili sa drugim letelicama, dodao je izvor.

Ruska bespilotna letelica S-70 Ohotnik koju je razvio biro Suhoj izvela je svoj prvi let 3. avgusta. Let je trajao više od 20 minuta u ručnom režimu pod kontrolom operatera.

Ohotnik je 27. septembra izvršio let zajedno sa borbenim avionom pete generacije Su-57. Tom prilikom je dron manevrisao u vazduhu u automatizovanom režimu na nadmorskoj visini od oko 1.600 metara, a let je trajao preko 30 minuta.

Ohotnik ima dizajn letećeg krila stelt tehnologiju i težinu poletanja od 20 tona. Letelica trenutno ima mlazni motor sa kojim može da razvije brzinu od oko 1.000 km na sat.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, bespilotna letelica ima protivradarski premaz i opremljena je elektro-optičkom, radarskom i drugom opremom za izvršavanje specifičnih misija.

Model S-70 Ohotnik sa daljinskim upravljanjem predstavljen je na međunarodnoj izložbi odbrane Armija-2019 krajem juna.

“Programom Ohotnikovih letačkih testova predviđeno je još nekoliko letova sa sekvencijalnim komplikovanjem zadataka leta”, precizirao je izvor iz ruske odbrambene industrije.

Pročitajte OVDE  zašto je svet u šoku i šta to ima Kina.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA