Najnovije

STEFANOVIĆ OPLEO PO VLASTI: Danas biti opozicionar je kao biti član kolonije leproznih! Država je pod okupacijom jednog čoveka i režima

"Ne bavimo se brojevima, kad imate lažne izbore, onda su brojke važne kao u Turkmenistanu ili Sadamovom Iraku. Sigurni smo da će građani ostati kod kuća, a oni koji budu primorani da zaokruže to neće značajnije utiče. Nas to ne interesuje", kaže zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović. 

Borko Stefanović (Foto: Jutjub)

Stefanović je rekao da će dijalog doći nakon bojkota i da će biti i sa vlastima i sa međunarodnom zajednicom.

"Da imamo devet meseci za fer izbore, punu kontrolu javnih preduzeća, tehničku vladu, potrebne su nam garancije da će to biti sporvedeno. Komuniciramo s EU, naše odbijanje nije da nećemo s njima da razgovaramo, na FPN nije bilo dijaloga, vlast govori da je sve u redu, a hapse se uzbunjivači, politički protivnici, dok zemlja počiva na siromaštvu, korupciji, iluzorno je pričati o tome da imamo izbore. Mi imamo biranje kad vas gazda uhvati za uvo i vodi".

Zato, kaže Stefanović, građani moraju da čuju političke programe, a period od devet meseci u kome bi počeo proces ozdravljenja je ustanovljen zajedno s ekspertima.

"Gde bismo imali mogućnost da na televiziji građani čuju teme kako se živi u ovoj zemlji, kako se ostaje bez posla. Slobodni izbori će biti kada budemo imali slobodu medija, da sprečimo prinudu na biračkim mestima i da građani čuju šta se dešava i šta opcije nude", rekao je Stefanović.Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović navodi da je dijalog komunikacija i način života, a ne samo razgovor o izbornom zakonu. 

"Kad smo mi imali dijalog, kad smo razgovorom rešavali najteža pitanja, kad su reči bile argument? Je l 5. oktobar dijalog, 9. mart?Jedni na druge režimo, ujedamo se. Napadamo RTS, bacamo letke na N1 televiziju. Razgovaramo onako kako se ponašamo. Da postoji dijalog ova bi zemlja bila drugačija. Zašto bi Vučić pristao na dijalog. On šalje delegaciju na razgovor a unapred zna da od toga nema ništa. Ja sam uvek išao da razgovaram, znam kako izgleda život u kome razgovora nema. Zato što mi ovde žive deca, zato što nemamo više snagu da ponovimo gluposti iz devedesetih. Nemamo potencijal da preživimo takav sukob. Ne možemo da izađemo iz živog blata u kome Srbija nestaje", naglasio je Jovanović.

Stefanović je dodao da podele u društvu indukuje vlast jer se, kako je rekao, svi koji ne misle isto proganjaju kao zveri.

"Danas biti opozicionar je kao biti član kolonije leproznih. Država je pod okupacijom jednog čoveka i režima. Znam da je vama krivo što se do dešava jer ste se godinama borili. Šta se s vama dogodilo i gde ste se izgubili", upitao je Jovanovića.

"Neću da šetam s Đilasom, neću da bojim RTS u Pink. Pa ko je napravio Informer. Mogu da živim s tim, ali neću da šetam. Neću da ulazim u RTS, je l to onda znači da ovde (N1) neko može da uđe? Ja neću da idem za tim ljudima, ne zato što mi je lagodno, ja plaćam cenu jer sam izabrao dugi put", odgovorio je lider LDP-a.

Ova zemlja je oteta, guše se sve slobode i ne možete da dobijete informacije osim kleveta i laži, rekao je Borko Stefanović.

"U zemlji u kojoj ljudi žive na ivici siromaštva, od 2012. je uhapšeno 113 ljudi, mahom lokalnih funkcionera iz DS. Neki su se učlanili u SNS i postupak je prekinut. Imamo samo tri osuđujuće presude. Zemlja je oteta i građani nemaju pojma šta se dešava. Imaju ugovore o privremenim poslovima i kažu im daj mi pet glasova i produžićemo ti ugovor. Ja sam juče pričao s radnicima u Kruševcu i jedan mi kaže pa ti si skroz normalan. A zašto je to tako? Jer nas predstavljaju kao monstrume", kaže zamenik predsednika SSP.

Na pitanje da li postoje normalni uslovi za izbore, Jovanović kaže da nikad nismo imali normalne i fer uslove, ako to podrazumeva ravnopravnost vlasti i opozicije.

"U ovoj zemlji normalni uslovi će biti posledica naše normalnosti. Ne želim da parlament bude mesto u kome će moju zemlju predstavljati Šešelj ili Miša Vacić. Skupština je mesto gde treba da vodimo politiku, a ono što vidite tamo je izraz našeg političkog lica. Je l Bastać vodi politiku? Za mene je njegovo ponašanje isto. Vučić s medijima radi isto što i Tadić pre njega, ko je doneo zakon o REM-u, ko je doneo poslovnik? Da li sam ja bio protiv toga i upozoravao. Ako ne želimo na izbore, recite mi šta posle. Ako smo alternativa, mi moramo da budemo drugačiji", rekao je predsednik LDP-a.

Pitanje šta SZS radi dan nakon izbora Stefanović ocenjuje kao politički mamac i dodaje da imaju plan i da će bojkot biti borben.

"Šta dan posle za ove koji izađu na izbore. Mislim da je njihovo legitimno pravo da izađu, niko ne treba da ih zove izdajnicima, ali mislim da rade u korist Vučića. Oni ulaze u parlament u kome nema demokratije i slobode i šta, dobijaju finasiranje i plate dok većina Srbije grca. Treba da se solidarišemo sa svojim narodom, potpisali smo sporazum. Bojkotujmo ove da bismo dobili nove, tako je govorio Đinđić. Mi smo spremni da se borimo zajedno s građanima i ubeđen sam da ćemo imati slobodne izbore s devet meseci slobode institucija i medija", rekao je Stefanović.

Pročitajte OVDE šta je Sergej Trifunović rekao o kuriru koji mu je nudio mito u ime vlasti.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube