Najnovije

SRPSKA LISTA: Najavom otimanja "Trepče" i ujedinjenje Severne i Južne Mitrovice Kurti priziva ratne sukobe!

Severna i južna "Trepča" trebalo bi da se ujedine, izjavio je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti.

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

"Mislim da će se Mitrovica ujediniti sa 'Trepčom'. U 'Trepču' nije ulagala Priština i naša vlada, nego Srbija i to ne bi smelo da se ponovi", rekao je Kurti.

On je naveo da je "prisustvo Srbije i dalje problem na severu Kosova" i da će njegova buduća vlada "iskoreniti" to prisustvo saradnjom sa lokalnim Srbima koji, prema njegovim rečima, "trpe homogenost Srbije".

"Moramo da budemo prisutni institucionalno na severu Kosova, da služimo svim građanima, bilo da su Srbi ili Albanci", izjavio je Kurti, uz najavu da će u opštinama sa srpskom većinom južno od Ibra takođe biti prisutne kosovske institucije".

Srpska lista: Najavom otimanja "Trepče" Kurti priziva ratne sukobe

Srpski narod na Kosovu i Metohiji i Srpska lista nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, saopštila je Srpska lista.

"Srpska lista zahteva od Evropske unije, SAD, UNMIK, KFOR, Kvinte, ali i svih ostalih međunarodnih aktera da najhitnije i najoštrije osude najave Aljbina Kurtija kojima najavljuje protivpravno i nasilno otimanje Trepče i ujedinjenje Severne i Južne Mitrovice, čime se najdirektnije prizivaju ratnih sukobi sa nesagledivim posledicama po mir na Kosovu i Metohiji, ali i celom zapadnom Balkanu", saopštila je Srpska lista povodom nove izjave Aljbina Kurtija.

Smatraju da je namera da se silom realizuju velikoalbanske ideje kojima, kako navode, Kurti teži je "nesumnjivo u moru protivzakonitih inicijativa i predloga Aljbina Kurtija najgora".

"Ukoliko se međunarodna zajednica na njih ogluši danas, možda će za pozive na mir za par nedelja biti kasno", navodi se u saopštenju.

Pročitajte OVDE kakvom terorističkom organizacijom rukovodi Kurti.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA