Najnovije

AMERIKANCI UPOZORILI GRENELA: "Moraš sa Srbima da radiš otvorenih očiju! Sa političarima iz Beograda ništa nije jednostavno"

Fondacija Heritadž, uticajni istraživački centar iz Vašingtona blizak američkom predsedniku Donaldu Trampu, preporučila je specijalnom izaslaniku SAD za pregovore sa Prištinom i Beogradom Ričardu Grenelu da u radu sa Srbijom bude "otvorenih očiju".

Ričard Grenel (Foto: Jutjub)

"Neki srpski političari imaju dobru priču o tome kako žele da postanu deo transatlantske zajednice, a zapravo nastavljaju da budu okrenuti Kremlju", upozorila je fondacija Heritadž Gremela i ponudila mu još nekoliko preporuka za rad na Balkanu, na kome, kako ocenjuju, ništa nije jednostavno.

Jedna od preporuka je da je razgraničenje Beograda i Prištine i promena granica loša ideja, zatim da treba da uzme u obzir sporo priključenje Srbije EU, da radi sa Evropom, a ne protiv nje, da pokaže strpljenje u vezi sa napretkom tzv. Kosova i da "otvori oči" na uticaj Rusije na srpske političare.

"SAD moraju da priznaju da je malo verovatno da će Srbija u skoroj budućnosti biti deo zapadnih struktura i da bi bilo naivno nadati se značajnoj promeni načina vođenja te zemlje", ocenjuju u fondaciji Heritadž.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priznao je posle prvog sastanka sa Ričardom Grenelom pre desetak dana da su razgovori bili izuzetno teški i ozbiljni.

Pročitajte OVDE šta Dmitrij Medvedev donosi Srbima.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA