Najnovije

MEDVEDEV SRBIMA DONOSI SILU SA ISTOKA! Beograd kupuje moćni PVO sistem "Pancir-S"!

Tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva trebalo bi da budu definisani uslovi kupovine savremene vojne opreme, odnosno nabavke PVO sistema "Pancir S" i izgradnje Istraživačkog centra za nuklearne tehnologije.

PVO sistem "Pancir-S" (Foto: Jutjub)

"U delegaciji bi trebalo da bude i direktor ruske državne korporacije Rosatom Aleksej Lihačov s kojim će biti potpisani dokumenti oko uslova izgradnje nuklearnog istraživačkog centra koji su vezani za finansiranje i logistiku ruske strane. Posebna pažnja posvetiće se uslovima nabavke PVO sistema "pancir S" po znatno nižoj ceni. Načelni dogovor je bio da za srpsku vojsku ta cena bude 10 miliona dolara, ali pošto je ovaj sporazum tajna ne zna se da li će se svi uslovi kupovine definisati tokom posete Medvedeva", navodi sagovornik. 

Medvedev će, za neke možda očekivano, imati i specijalan diplomatski zadatak.

“Poseta Medvedeva se poklapa sa trenutkom u kojem Sjedinjene Države čine sve da ostvare dominantnu ulogu u ovom regionu i pokušavaju da izdejstvuju rešenje za kosovski problem. Rusi očigledno neće tek tako prepustiti Zapadni Balkan glavnom takmacu”, navodi izvoriz diplomatskih krugova.

PVO sistem "Pancir-S" namenjen je zaštiti civilnih i vojnih objekata od vazdušnih napada i danju i noću, po bilo kom vremenu i klimi. Vojni eksperti tvrde da je jedini sistem na svetu koji može da gađa ciljeve i pritom zaštiti celu kolonu vojnika u maršu, kako od avijacije, tako i od raketa protivnika.

Pročitajte OVDE šta je Medvedev rekao pre dolaska u Srbiju.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA