Najnovije

ADVOKAT VLADAN BOJIĆ TVRDI: Katnić je povredio službenu tajnu (VIDEO)

Specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić, povredio je službenu tajnu, obelodanivši dokazni materijal - notes, za koji SDT tvrdi da je notes osumnjičenog Duška Kneževića, kazao je advokat Vladan S. Bojić.

Advokat Vladan S. Bojić (Foto: Jutjub)

Na osnovu tog notesa Specijalno državno tužilaštvo je tražilo skidanje imuniteta i pritvor za poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića.

Advokat Bojić je istakao da je notes, nesporno službena tajna koju je Katnić prekršio, prvo davši je fizički u ruke, uredniku emisije „Živa istina“ pred javnošću. Kako je advokat naglasio, to je nedopustivo i krivično kažnjivo.

Bojić napominje da pored ovog još su dve stvari nedopustive i kažnjive, a to je, da između ostalog, SDT Milivoje Katnić krivično preti braniocu Nenada Vujoševića, advokatu Borivoju Boroviću.

Kako ocenjuje advokat Bojić, ni momenat ni Medojević nisu slučajni.

On se osvrnuo na emisiju „Živa istina“, u kojoj se Katnić pojavio sa „dokazima“, i kazao da je dobar deo emisije posvećen notesu i pokazivanja Šukoviću sadržaja notesa i dr. akata.

“Dobar deo emisije je postavljao pitanja odgovornosti kolege Borivoja Borovića, a združeno sa Šukovićem ocrnjivali njegov angažman i osude njegove izjave da “dok je on branilac” njegov klijent neće biti svedok saradnik. To je svim zakonima i konvencijskim pravom suveren i zaštićen odnos advokata i klijenta, “dok ima punomoćje”, on može i tajno i javno pravno savetovati svog klijenta, branjenika“, istakao je Bojić i dodao:

“Obojica su se retorički pitali, čak da li kolegi Boroviću treba neko oduzeti “licencu”, jer ne poštuje institucije CG i time državu CG. Sve to je i inkriminisano i eksplicitno nedopustivo, istakao je Bojić.

“Javnost je mogla da stelkne utisak da li je novinar Šuković zapravo zaposlen u SDT-u, što možda i nije nikakvo pitanje. Obojica sagovornika ili možda kaširane kolege su se „ostrvili” i na ostale advokate iz Republike Srbije, iz predmeta tzv. državni udar, što je je i neumesno i jasno diskriminatorsko postupanje. Tu neko i može “zatvoriti oči” pred ovim novinarom, jer ga takvo postupanje “krasi”, ali je apsolutno neprimereno GST Crne Gore.”

Dakle, SDT je “ubacio” lažne papire nalik novčanicama od 500€, umesto pravih. Kako to? Čisto podmetanje.

Pročitajte OVDE kako su američki gej vojnici pretučeni u Zadru.

Izvor: In4s

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA