Najnovije

KALEMEGDANSKI POBEDNIK PUN MISTERIJA: Posle dizanja ploče, radnik ostao zatečen! Kakav je ovo bunker?

Misteriozni kamen na kojem je duže od devet decenija stajao "Pobednik", a za koji se ispostavilo da je deo nadgrobne ploče koja je doneta sa Starog tašmajdanskog groblja, probudio je veliku pažnju javnosti. Ovo je, međutim, samo jedna od mnogo misterija i tajni koje je prethodnih godina i decenija krio "Pobednik".

Pobednik (Foto: pixabay. com)

Međutim, mnogi se ne sećaju da je pre četiri godine, baš nekako u ovo vreme, kad su počeli radovi na sanaciji platoa ispred spomenika, otkrivena misteriozna prostorija koja se nalazila ispod njega! Nijedno dotadašnje georadarsko snimanje nije registrovalo da se ispod platoa bilo šta nalazi, zbog čega je ovo otkriće bilo za sve veliko iznenađenje.

Skrivenu prostoriju je pronašao jedan od radnika “Zelenila” kada je podigao kamene ploče. On je ugledao rupu i odmah prijavio Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, da bi nedugo zatim bilo obelodanjeno da misteriozna prostorija ima polukružni svod i da je omalterisana.

Odmah su usledila najraziličitija nagađanja. Od onog da se radi o prostoriji iz rimskog doba, preko varijante da je reč o podrumu Pašinog konaka, do one koja je nekako imala najviše poklonika, da je u stvari reč o Titovom bunkeru iz vremena nakon Drugog svetskog rata.

Pročitajte OVDE koja je najveća tajna bivše Jugoslavije.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA