Najnovije

BRITANCI SU OVU BRUKU HTELI DA SAKRIJU! Istorijsko sletanje F-35 na nosač aviona i istorijski blam! Ceo svet im se smeje (VIDEO)

Prvo istorijsko sletanje F-35 na britanski nosač aviona bilo je propraćeno i jednom manjom nezgodom koju su zabeležile kamere.

F 35 (Foto: Jutjub)

Jedan od ciljeva mornaričkih vežbi Ujedinjenog Kraljevstva „Vestlant 19“ bio je testiranje sposobnosti novih nosača aviona HMS „Kraljica Elizabeta“ i lovaca F-35 za obavljanje grupnih zadataka.

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je fotografije manevra, ali ipak nisu prikazali i šta se dogodilo nakon sletanja.

Naime, pilot je napustio svoj borbeni avion i posle rukovanja sa nekoliko kolega, spotakao se i pao na zemlju, a član posade je dotrčao da mu pomogne.

Iako se, naravno, ne radi o ozbiljnoj povredi, neki nagađaju da bi "nesreća" mogla imati visoku cenu. Pilotova visokotehnološka kaciga, posebno dizajnirana za F-35, košta oko 325.000 dolara!

Inače, jedan od ciljeva mornaričkih vežbi Ujedinjenog Kraljevstva "Vestlant 19" bio je testiranje sposobnosti novih nosača aviona HMS Kraljica Elizabeta i lovaca F-35 za obavljanje grupnih zadataka.

Bliski istok konačno pao u ruke Putinu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir/RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA