Najnovije

DOBILI DOJAVU: Izraelska vojska na nogama! Evo odakle im preti napad

Izraelska vojska se sprema za potencijalni napad iranskih snaga iz Sirije, izjavio je Radio izraelske vojske.

Izraelski vojnici (Foto: Jutjub)

Pozivajući se na neimenovane izvore, Radio izraelske vojske saopštio je da Izraelske odbrambene snage (IDF) spremaju protivvazdušnu odbranu za potencijalni raketni napad krstarećim raketama od strane iranskih snaga koje su trenutno prisutne u Siriji.

Izveštaj je posebno naglasio da se Izrael fokusirao na krstareće rakete kratkog leta koje se teže otkrivaju i udara bespilotnih letelica - za razliku od balističkih raketa visokog dometa koje je lakše presresti.

Štaviše, rekli su da je ova navodna iranska raketna pretnja posledica napada Izraela na njihove snage unutar Iraka i Sirije. Iran tek treba da se osveti za niz napada koje su izraelske snage pokrenule u iračkoj provinciji Salahadin i sirijskim pokrajinama Damask i Deir ez Zor.

Međutim, Hezbolah se osvetio IDF-u nakon napada na njihov medijski centar u južnom predgrađu Bejruta u septembru. Od tada izraelska vojska nije bila aktivna unutar Sirije i Iraka, zbog čega su mnogi verovali da ruske oružane snage igraju ulogu u sprečavanju ovih napada.

Pročitajte OVDE zašto je Baltik u zamci Zapada.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA