Najnovije

PENTAGON GORI ZBOG S-400 I PANCIRA U SRBIJI! AMERI SE PITAJU: Ko je Rusima dozvolio da prelete preko vazdušnog prostora NATO?

Pentagon sprema istragu o tome kako su S 400 i Pancir S dospeli u Srbiju, tačnije kako je moguće da Rusija transportuje ove sisteme preko vazdušnog prostora NATO zemalja kad za to nije imala dozvolu zapadne vojne alijanse!

S-400 (Foto: Jutjub)

Jastrebovi u američkoj vojsci neće preći tek tako preko činjenice da Srbija na svojoj teritoriji ima tako dva moćna PVO sistema. 

Ono što se može čuti iza kulisa u NATO, problem je što niko u njihovoj komandi nije dao dozvolu da Rusija prebaci S 400 i Pancir S u Srbiju! To znači, navode izvori iz NATO, da su zemlje preko kojih je preleteo ruski transportni avion sa ova dva PVO sistema na svoju ruku odobrile prelet ruskog transportera!

Ili, što bi bilo još gore da ne postoji subordinacija između komande NATO u Briselu, Pentagona i zemalja članica, što bi u realnoj ratnoj situaciji moglo da dovede do prva katastrofe.  

Ako je ruski transportni avion krenuo iz Moskve i koristio maršutu kojom je u Srbiju svojevremeno deleto Putin i verovatno pre nekoliko dana Medvedev zemlje članice NATO koje će se naći na udaru Pentagona su Poljska, zatim, Slovačka i Mađarska. 

Nije isključeno da je "stvar zeznula" i Rumunija, jer su i preko njenog neba, očigledno bez odobrenja NATO i Pentagona, u Srbiju mogli da stignu S 400 i Pancir S.

Kako god bilo slede veliki potresi u zapadnoj vojnoj alijansi, a da će biti žestokog ribanja u NATO tvrdi i amerikga agencija AP.

Ova agencija napominje da su ruske rakete, na putu ka Srbiji, morale da prelete preko vazdušnog prostora susednih država članica NATO što će, sigurno pokretnuti brojna pitanja u NATO.

Pogledajte OVDE kako je izgledalo dopremanje S-400 u Srbiju.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA