Najnovije

POVRATAK AMERIČKOG BAUKA NA SIRIJSKU TERITORIJU: Ameri brže došli nego što su otišli! Imaju samo jedan cilj! (VIDEO)

Desetine američkih oklopnih vozila i kamiona ušli su na severoistok Sirije iz Iraka u rano jutro 26. oktobra.

Američka vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

RT je objavio video snimak na kojem se vide vozila koja su bila u pratnji vojnih cisterni za gorivo kako se kreću neodređenim autoputem u regionu.

Prema londonskom Sirijskom opservatoriju za ljudska prava (SOHR), oklopna vozila ušla su kroz granični prelaz Al Valid i uputila se prema naftnim poljima u istočnoj sirijskoj vladi Dair Ez Zor.

Ranije ove nedelje, jedan zvaničnik u Pentagonu rekao je za NJuzvik da SAD žele da rasporede polovinu bataljona borbene ekipe oklopne brigade američke vojske koji obuhvata čak 30 tenkova Abrams zajedno sa osobljem na ključnim naftnim poljima na severoistoku Sirije.

Izveštaj NJuzvika potvrdio je Pentagon 25. oktobra. Dok Sjedinjene Države tvrde da želi da zaštiti naftna polja od ID-a, lokalni posmatrači veruju da Vašington radi na sprečavanju Damaska u ponovnom zauzimanju vrednih resursa u severoistočnom regionu.

Ministarstvo odbrane Rusije osudilo je ranije američku odluku da zadrže trupe na naftnim poljima severoistoka Sirije. Ministarstvo je objavilo satelitske snimke koji dokazuju da američke snage i vojni izvođači radova omogućavaju ilegalnu trgovinu naftom u regionu.

U Siriji se pod zaštitom američkih snaga aktivno vadi nafta! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA