Najnovije

ŠIPTARI NA KOSMETU MALTRETIRAJU NAŠU DECU! Srbija traži reakciju međunarodne zajednice!

Zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju dečacima iz novopazarskog košarkaškog kluba "Ras" još jedna je potvrda sada već otvorenog šovinističkog odnosa Prištine prema svemu što ima bilo kakve veze sa Srbima i Srbijom, saopštila je Kancelarija za KiM.

Jedinica ROSU (Foto: Jutjub)

Kancelarija navodi da od međunarodne sportske asocijacije očekuje da reaguju kako bi primorale Prištinu da pod pretnjom kazne odustane od ovakvog ponašanja, a svoj zvanični stav po ovom pitanju mora da iznese i Evropska unija, koja mora prestati da toleriše sistematsko obespravljivanje čitavog jednog naroda u srcu Evrope.

- Način na koji se Priština danas odnosi prema Srbima razbija sve mitove o tome da su Albanci tradicionalne žrtve, a Srbi ugnjetači na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju.

Kancelarija ocenjuje da iza zabrana Srbima sa Kosova i Metohije da se takmiče u okviru srpskih liga i takmičenja stoji podla namera da se naš narod izoluje, a Srbija u svakoj sferi, pa i u juniorskom i omladinskom sportu, istisne iz naše južne pokrajine.

- Neverovatno je da albanske političke strukture u Prištini ovakvu antidemokratsku i anticivilizacijsku praksu sprovode uz prećutno odobravanje dela međunarodne zajednice i to onog dela koji se predstavlja kao čuvar vrednosti koje Priština svakodnevno gazi - ukazuje se u saopštenju.

Albanija se protivi razmeni teritorija između KiM i Srbije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA