Najnovije

HARADINAJU BUKTI U GLAVI PA POČEO DA BALJEZGA: Dali smo mnogo za sporazum za SRB, šta još da damo?!

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za premijera Ramuš Haradinaj kaže da je Priština dala mnogo za postizanje dogovora sa Beogradom, te da ne veruje ni da SAD traže da uradi nešto više.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

- U situaciji smo da ne znamo šta još da damo. Ne možemo da otvorimo granice da bismo udovoljili Srbiji i ne možemo da prihvatimo Dodikovu republiku ili Putinovu republiku samo da bismo udovoljili Srbiji - naveo je Haradinaj u intervjuu za Glas Amerike na albanskom.

Ne veruje, kaže, da je to ono što SAD traže, nikada to od Prištine nisu tražili i najverovatnije nikada i neće.

Haradinaj je danas odgovorio i na optužbe bivših koalicionih partnera da je upravo on odgovoran za zahlađenje odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, rekavši da mu je cilj da sa tom zemljom ima strateški, a ne servilan odnos.

Kako je naveo, činjenica da je boravio u SAD na početku predizborne kampanje pokazatelj je da nije narušio odnose sa Vašingtonom.

- Ne želim da uzimam zasluge za unapređenje tih odnosa, zato što su to odnosi između naroda, i ne želim da se krijem iza SAD kad god postane suviše vruće ili teško - rekao je Haradinaj.

On je ponovio tvrdnju da je Priština bila prinuđena da uvede takse od 100 odsto na robu iz Srbije i da ostaje njegov zahtev za međusobno priznanje koje bi, kaže, rezultiralo slobodnim ekonomskim odnosima i otvaranjem tržišta.

Veselji hvali Amere i njihovo bombardovanje Srbije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA