Najnovije

PUTIN PROTIV STVARANJA NOVIH VOJNIH SAVEZA: Rusija se protivi novim vojnim blokovima sličnim NATO-u u svetu! To je loša ideja!

Moskva smatra da je stvaranje novih vojnih blokova pored NATO-a posle Drugog svetskog rata loša ideja, a pokušaji da se to učini u Aziji su strani za region i njegove interese, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin za Raša Tudej.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

"Naš koncept nije da stvaramo nove blokove po uzoru na Evropu ili Severni Atlantik nakon Drugog svetskog rata.", rekao je Putin u četvrtak, tokom rasprava na 16. diskusionom forumu "Valdaj" u Sočiju.

Upitan o mogućnosti novog vojnog saveza u Aziji - koji se verovatno odnosi na napore SAD-a za neku vrstu indo-pacifičkog partnerstva protiv rastućeg uticaja Kine - ruski predsednik je rekao da Asocijacija nacija jugoistočne Azije (ASEAN) vrlo dobro radi prema potrebama regiona.

Putin je rekao da su pokušaji stvaranja neke blokovske organizacije koja nije usmerena na saradnju sa drugima "strani Aziji i trenutnim stanjem u Aziji".

On veruje da mnoge države u regionu ne žele da se pridruže vojnim blokovima usmerenim protiv bilo koga, već umesto toga žele da stvore saradnju kako bi mogli da traže kompromise u oblastima od obostranog interesa.

"Pronađite ih i krenite napred", rekao je Putin. "Ne žele da budu uvučeni u sukobe nekih vlada, a po najmanje da učestvuju u bilo kakvim blokovima."

Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA