Najnovije

ZAPALIĆEMO SKUPŠTINU AKO VUČIĆ PRIZNA LAŽNU DRŽAVU: Miloš Jovanović uzburkao internet u emisiji! (VIDEO)

Predsednik Demokratske stranke Srbije, dr Miloš Jovanović poručio je da će zgrada parlamenta biti zapaljena ukoliko se Vučić odluči da prizna nezavisnost takozvanog Kosova tokom gostovanja u emisiji produkcije „U centar“.

Dr Miloš Jovanović (Foto: jutjub)

Tema emisije je bila stav DSS prema mogućem opozicionom bojkotu parlamentarnih izbora u Srbiji, koji se održavaju u prvoj četvrtini 2020. godine u Srbiji i prema rešavanju kosovskog problema, od strane državnog vrha Srbije, predvođenim Aleksandrom Vučićem.

„Prvo da razjasnimo nešto terminološki – nema nezavisnost Kosovo, postoji samo secesija Kosova. A bilo kakvo priznanje secesije je protivpravni čin. Oni nisu nezavisni, ne mogu nikada da budu osim ako se sa time ne saglasi zvaničan Beograd”, rekao je u emisiji dr Miloš Jovanović govoreći o rešavanju kosovskog problema.

A zatim je poručio:

„Ukoliko bi državni vrh ipak to učinio, ulica i svako moguće sredstvo je dozvoljeno protiv tog čina. Ako izađemo na predstojeće parlamentarne izbore, i ako pređe DSS sa partnerima cenzus, nećemo fizički dozvoliti da se održi sednica Skupštine Srbije sa tom temom. Ako treba tada da zapalim, zapaliću Skupštinu. To mi verujte, jer to nećemo dozvoliti”, dodajući da je jedna stvar kada se radi tako nešto izvan Skupštine Srbije, jer je to tada prevrat, a druga star je to kada se radi kao narodni poslanik u srpskoj skupštini.

„Priznanje secije Kosova, ako sam ja poslanik, u srpskoj skupštini nikada se neće desiti. To nije nikakvo foliranje niti predizborno obećanje već konstatacije eventualno buduće činjenice, ako dođemo dotle. To nas pride ne sprečeva da tada pozovemo i ulicu za odbranu Kosmeta”, zaključio je prvi čovek Demokratske stranke Srbije dr Miloš Jovanović.

Intervju, za medijsku kuću „Centar”, (Zgrada „Borbe”, Trg Nikole Pašića 7, Beograd) vodio je gl. urednik srpskog medija „Srbin. info”, Dejan Petar Zlatanović.

Šta Karapandža kaže za diplomu Siniše Malog, pročitajte OVDE.

Izvor: srbin. info

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA