Najnovije

IRAK U PLAMENU! BAGDAD U STANJU LUDILA: Ubijeno 9, ranjeno 39 deomnstranata! Mrtvih i ranjenih sve više!

Prema poslednjim informacijama, iračke bezbednosne snage ubile su u subotu najmanje devet, a ranile 39 demonstranata tokom protesta hiljada građana u Bagdadu i u južnom gradu Divanija, saopštila je iračka vlada i predstavnici nevladine komisije za ljudska prava.

Demonstracije u Iraku (Foto: Jutjub)

Kako navodi AP, demonstranti su tokom protesta koji su ušli u peti dan palili kancelarije političkih stranaka tokom protesta zbog loše ekonomske situacije, nezaposlenosti i korupcije.

Protesti u Bagdadu su juče eskalirali kada su se demonstranti uprkos zabrani vlasti okupili na trgu Tahrir, nakon čega su snage bezbednosti u njihovom pravcu počele da pucaju bojevom municijom i da ispaljuju suzavac.

Tada je, prema rečima bezbednosnih i zdrastvenih zvaničnika, ubijeno četvoro demonstranata, nakon čega su demonstranti počeli da beže. Tokom bekstva demonstranata sa trga ubijeno je još najmanje troje, dodaje AP.

Kasnije je na hiljade demonstranata izašlo na ulice južnih gradova Nasirije i Divanije, takođe ignorišući policijske zabrane okupljanja.

U Divaniji je ubijen najmanje jedan demonstrant u trenutku kada su učesnici protesta počeli da se približavaju prostorijama lokalnih vlasti.

U Nasiriji su demonstranti zapalili kancelarije tri političke stranke i jednog poslanika, na šta su bezbednosne snage odgovorile iz vatrenog oružja, i za sada is tog grada nema podataka o žrtvama.

Još jedan demonstrant ubijen u južnom bagdadskom kvartu Zafanije, rekli su zvaničnici policije i zdravstvenih službi.

Tokom demonstracija u Bagdadu povređeno je najmanje 39 osoba, a AP navodi da su od početka protesta za pet dana u gradovima Iraka život izgubile 73 osobe.

Evo kako je Amerika postala destruktivni faktor, a Rusija garant stabilnosti! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA