Najnovije

KRENULA BORBA ZA "ISTINU, PRAVDU I SLOBODNE IZBORE": Savez za Srbiju počeo kampanju bojkota iz više gradova

Lideri političkih partija, članica Saveza za Srbiju, započeli su u nedelju iz više gradova i mesta u Srbiji kampanju za bojkot predstojećih parlamentarnih izbora.

Lideri Saveza za Srbiju (Foto: Jutjub)

Nebojša Zelenović je kampanju "Bojkot" započeo razgovorm sa građanima Loznice, kojima je poručio da Savez za Srbiju (SzS) nije spreman za bilo kakve pregovore o izborima s vlašću, jer je, kako je rekao, za takve pregovore kasno.

"Pozdravljam angažovanje Evropskog parlamenta i spremni smo da sa predstavnicima EU razgovaramo o situaciji u Srbiji, kao i o sprovođenju zahteva stručnog tima protesta 'Jedan od pet miliona' za uspostavljanje uslova za demokratske izbore, koji bi se implementirali minimum devet meseci pre održavanja poštenih i fer izbora", rekao je Zelenović, navodi se u saopštenju stranke.

Borko Stefanović, potredsednik Stranke slobode i pravde, kampanju je započeo sa pijace iz Sremske Mitrovice. On je u razgovoru s građanima rekao da će SzS doći do svakog čoveka dok svi ne čuju poruku "istine, pravde i slobodnih izbora".

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je u Pančevu da bojkot sistema, a ne samo izbora, apsolutno nema alternativu na putu ka promeni vlasti u dogledno vreme, i da je bojkot borba koja će dovesti do fer i slobodnih izbora.

"Ako želimo promene u vremenu kraćem od četiri godine, ne smemo nastaviti da pristajemo na sadašnje uslove. Računica je vrlo jasna - ako vam je dosta poniženja, ucena, vređanja inteligencije, rijalitija i ispraćaja članova porodice u inostranstvo - prestanite da pristajete na uslove koje su nam nametnuli", rekao je Jeremić u Banatskom Novom Selu kod Pančeva, gde je razgovarao sa građanima.

On je objasnio da je kampanju bojkota krenuo iz Pančeva, jer je danas 75. godišnjica oslobođenja Pančeva u Drugom svetskom ratu.

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac započeo je kampanju za bojkot izbora razgovorom sa građanima Barajeva i tom prilikom izjavio da Demokratska stranka i SzS nisu spremni na fingirane pregovore sa vlašću, jer je za takve pregovore kasno.

"Pozdravljam angažovanje međunarodnih institucija i pojedinaca, ali insistiramo na bilaterarnim razgovorima koji bi se ticali uslova sadržanih u zaključcima Ekspertskog tima", kazao je Lutovac i naglasio da eventualni razgovori ne utiču i ne opredeljuju doslednost u sprovođenju odluke da se na izbore ne izlazi.

"Izlazimo samo na poštene izbore, nakon donošenja sveobuhvatnog sporazuma i vremena od devet meseci potrebnog za njegovu implementaciju, poručio je predsednik DS.

Predsednik Dveri Boško Obradović počeo je kampanju bojkota izbora iz Kraljeva ističući da bojkot ne znači odustajanje i pasivno posmatranje, već razgovor sa svakim građaninom Srbije o tome šta bojkot znači.

On je u razgovoru s Kraljevčanima istakao da se bojkotom ne odustaje od izbora, već bori za fer i poštene izbore.

Kampanji se iz Bora priključio i Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Sloga.

Predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas započeo je kampanju za bojkot u Zrenjaninu.

Na pitanje da li će građani o okruglim stolovima u skupštini, Đilas je rekao da nijedna članica Saveza za Srbiju neće učestvovati na razgovorima sa predstavnicima vlasti u Skupštini Srbije.

"Niti želimo da razgovaramo sa ljudima koji su uveli strah i mržnju u Srbiju, koji je uništavaju i pljačkaju svakodnevno, niti za to ima više vremena. Bez prihvatanja zahteva protesta i njihovog sprovođenja minimum devet meseci, za nas izbori ne postoje. Uvek smo spremni da te stavove u direktnim razgovorima prenesemo svakom evropskom posredniku. Svakome u Srbiji i Evropi će vremenom postati jasno da se mi borimo za promenu sistema u Srbiji, a ne za to da svaka stranka u opoziciji ima desetak poslanika i poslaničkih plata", rekao je Đilas.

Pročitajte OVDE šta je o KiM, Rusiji i Kini izjavio Vuk Drašković.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA