Najnovije

POSLE KRAHA PREGOVORA, SEVERNA KOREJA BESNA NA AMERIKU: Nema nastavka razgovora dok ne odustanu od neprijateljske politike prema nama!

Severna Koreja saopštila je danas da neće ponovo pregovarati sa SAD dok Vašington ne odustane od "neprijateljske politike" prema Pjongjangu.

Kim DŽong Un i Donald Tramp (Foto: sajt predsednika SAD)

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje optužilo je SAD da pokušavaju da obmanu javno mnjenje i da šire "potpuno neosnovanu priču da su obe strane otvorene za ponovni sastanak", prenosi AP.

Prethodno je, naime, Stejt department saopštio da su dve delegacije u Stokholmu imale "dobre razgovore", iako je severnokorejski pregovarač objavio da su nuklearni pregovori na radnom nivou između Severne Koreje i SAD u Stokholmu prekinuti.

U saopštenju severnokorejskog ministarstva navodi se da su pregovori u Stokholmu pokazali da "oni nemaju političku volju da poboljšaju odnose Severne Koreje i SAD i da mogu da zloupotrebe bilateralne odnose" za sopstvene interese.

Severnokorejsko ministarstvo dodaje da politika SAD "preti bezbednosti" Severne Koreje i otežava prava na postojanje i razvoj njenog naroda.

Portparol Stejt departmenta Morgan Ortagus naveo je u saopštenju da raniji komentari severnokorejske delegacije "nisu odraz sadržaja ili duha razgovora koji su trajali osam i po sati".

Pročitajte OVDE  čime nas to truju.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA