Najnovije

SUKOB ISTORIČARA! ANTISRPSKA KAMARILA TUŽILA MILOŠA KOVIĆA: Evo koliko novca kolege traže za navodnu povredu časti! Ovo je skandal!

Počelo suđenje po tužbi četvoro profesora odeljenja za istoriju Filozofskog fakulteta protiv kolege Miloša Kovića: Optužen sam za verbalni delikt, u pitanju politička igra, tvrdi naš ugledni istoričar.

Miloš Ković (Foto: Jutjub)

U prvom osnovnom sudu u Beogradu počelo je suđenje po tužbi četiri profesora sa Odeljenja za istoriju Filozofskog fakulteta protiv njihovog kolege profesora Miloša Kovića.

- Profesori Nikola Samardžić, Radoš LJušić, Dubravka Stojanović i Vlada Stanković, pošto su se prepoznali u mojim izjavama "Novostima", "Politici", "Pečatu", i na Jutjub kanalima, tužili su me sudu - navodi za "Novosti" Ković. - Zbog "uvrede", "povrede časti i ugleda" svako od njih sada protiv mene vodi dva postupka, parnični i krivični, ukupno osam. Svako traži po oko milion dinara. Moj advokat Dušan Stojković kaže da ovako masovan napad nikada nije video.

Ković tvrdi da su sve tužbe protiv njega politički intonirane.

- Optužen sam za verbalni delikt - ističe Ković. - Reč je o načelnom pitanju, o slobodi misli i izražavanja. Ona je, kao princip i praksa, još od 18. veka, u svim demokratskim društvima, ipak neupitna. Tako piše i u našem Ustavu.

Ković naglašava da je na prvom ročištu povodom krivične tužbe Nikole Samardžića, na pitanje sudije da li postoji prostor za izmirenje, Samardžić odgovorio negativno.

- Ja sam, međutim, izjavio da mislim da bi trebalo da se pomirimo, zato što ovakvi procesi ne doprinose ugledu Univerziteta u Beogradu - kaže Ković. - Svestan sam, međutim, da je ovaj masivni napad u stvari pažljivo osmišljen pokušaj da budem ućutkan i da budu uništena materijalna sredstva od kojih živi moja porodica. Nemam nameru da tako nešto dozvolim, niti će na ovaj način uspeti da me ućutkaju.

Oterani sa fakulteta

Kada je u martu izbila kriza na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta, Ković je pisao i govorio o pokušaju da se protera troje njegovih kolega.

- Izneo sam mišljenje da jedna grupa sa Odeljenja već godinama sistematski odstranjuje naše vodeće stručnjake, kao i da iza toga stoje politički interesi pretvaranja odeljenja u uporište kolonijalne, NATO, haške interpretacije srpske istorije - navodi Ković. - U međuvremenu, docenti Nebojša Šuletić i Maja Nikolić oterani su sa Filozofskog fakulteta.

Sarkisjan završio zvaničnu posetu Srbiji! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA