Najnovije

„Neće biti u području“: Američke snage neće pomoći niti ometati operaciju Turske u Siriji

SAD neće podržati niti na bilo koji drugi način biti uključene u predstojeću tursku vojnu operaciju na severu Sirije, niti će se u to mešati, jer američke trupe više neće biti u "neposrednom području", saopštila je Bela kuća.

Američka vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

SAD su postigle svoj neposredni cilj u regionu - ništa manje od toga su porazile terorističku grupu "Islamska država" i zarobile stotine njihovih boraca i sada će velikodušno omogućiti Turskoj da preuzme vlast, najavio je portparol Donalda Trampa najavljujući razgovor Trampa i turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana.

Očigledno povlačenje američkih trupa iz strateške regije oko čega se Vašington toliko dugo lomio, okarakterisano je kao ogromna pobeda za američke poreske obveznike.

"Turska će sada biti odgovorna za sve borce `Islamske države` na zauzetom području u protekle dve godine. SAD ih neće zatvarati što bi moglo biti puno godina i veliki trošak za poreske obveznike Sjedinjenih Američkih Država", navodi se u saopštenju iz dva stava, ponovo podsećajući Amerikance da su SAD i samo SAD pobedile sablasni „kalifat“.

Najstrašnije rusko oružje snimljeno u Siriji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA