Najnovije

I NOVOSADSKI TAKSISTI IZLAZE NA ULICE: Protestovaće dok se ne ispune zahtevi kolega iz Beograda

Protestne vožnje novosadskih taksista počeće danas u 13 časova i planirano je da traju svakodnevno do ispunjenja zahteva koje su postavile njihove kolege u Beogradu, koji protestuju već više dana.

Novosadski taksisti (Foto: Jutjub)

Predsednik Ugovorene privredne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković kaže da su tražili od policije da im omogući da protestna vožnja ide kroz Novi Sad bez zaustavljanja kako bi pravili što manje problema u saobraćaja.

U protestu se može očekivati i više stotina vozila, a učestvovaće udruženja Pan taksi, Crveni i Red taksi, MB taksi, Naš taksi, Maksi Novosađani, VIP taksi, Siti taksi, SOS taksi, Delta taksi i Taksi Vojvođani.

Predviđeno je da se svi okupe u 12:30 sati na okretnici na Mišeluku i da od 13 sati krenu u vožnju trasom Mosta slobode, Bulevara oslobođenja, Bulevara Jaše Tomića, Kisačke, Jovana Subotića, Šafarikove, Uspenske, Bulevara Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovske, Bulevara cara Lazara, Fruškogorske do Štranda.

Koliko će trajati vožnja zavisiće od brzine prolaska kroz gradske ulice, ali ne bi trebalo da bude zaustavljanja i maksimalno planirano vreme protesta je do 15 sati.

Vidaković navodi da taksisti traže poštovanje zakonskih propisa, odnosno da inspekcija, policija i druge državne službe rade svoj posao i spreče nelegalan prevoz kao što su linijski taksisti, agencije za prevoz, Car:Go, koji već postoji u Beogradu i samo je pitanje vremena kada će se nešto slično pojaviti u Novom Sadu i drugim sredinama.

Prema njegovim rečima, legalni taksisti ne samo da plaćaju sve poreze, nego su ispunili i mnogobrojne zakonske uslove kako bi radili, dok nelegalna konkurencija ništa od toga nema.

Predsednik Ugovorene privredne taksi komore Vojvodine dodaje da taksisti nemaju ništa protiv toga da neko radi, ali da se moraju poštovati zakona, kao i da svi moraju da imaju iste uslove kako bi konkurencija bila normalna.

Kako je CIA ukrala sovjetski udarni helikopter Mi-25 pročitajte OVDE.

Izvor: 021/ Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA