Najnovije

MOĆNI RUSKI LOVCI SU HIT NA TRŽIŠTU: Još jedna država zainteresovana za kupovinu najnovijeg Su-57

Za kupovinu najnovijeg ruskog lovca pete generacije Su-57 zainteresovana je azijska država Mjanmar, saopštio je list "Militari voč“.

Ruski avioni Su-57 (Foto: Jutjub)

Prema pisanju lista, program modernizacije Oružanih snaga zemlje predviđa nabavku teških lovačkih aviona. Naime, vlasti Mjanmara su 2018. godine zaključile ugovor sa Moskvom o isporuci šest aviona Su-30.

Autor članka ipak smatra da mogućnosti tih lovaca 4+ generacije možda neće biti dovoljne kako bi „osporile“ nadmoć protivnika u vazduhu.

„Avioni Su-57 smatraju se najboljim lovcima na svetu za vođenje borbe u vazduhu. Čak i manji broj aviona predstavlja značajan dodatak odbrani zemlje“, piše list.

Prema rečima autora članka, Su-57 je u stanju da pogodi morske ciljeve koji se nalaze na značajnoj udaljenosti. Pored toga, avion može da bude opremljen savremenim naoružanjem, konkretno, raketom R-37.

Ističe se da bi Su-30 u budućnosti mogli da postanu dopuna avionu Su-57.

„Avioni četvrte generacije su jeftiniji za upotrebu i imaju dva sedišta, što znači da se mogu koristiti i za obučavanje pilota za rad na funkcionalnijem Su-57“, pojašnjeno je u članku.

List nije naveo tačan datum kada će Mjanmar kupiti ruske avione. Prema mišljenju autora članka, to se može dogoditi u dugoročnoj perspektivi.

Ambasador Mjanmara u Rusiji Ko Ko Šejn početkom septembra je izjavio da njegova zemlja namerava da nastavi sa nabavkom ruskih aviona i to ne samo lovca Su-30, nego i aviona sledeće generacije.

Pročitajte OVDE kako se američki lovac srušio u Nemačkoj.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA