Najnovije

VELJA PONOVO U ELEMENTU: Vladike moraju da uzmu godišnji odmor da ispovede Vučića, jer je toliko grešan prema srpskom narodu

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić upitao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića šta slavi i kako ga nije sramota da slavi pobedu na izborima na KiM.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić (Foto: Jutjub)

“Predsedniče, kako te nije sramota da slaviš pobedu Srpske liste na KiM gde si podelio narod do krvoprolića? Marko Đurić je vodio kampanju ko nije za Srpsku listu taj je neprijatelj Srbije. Sram vas bilo. Delite ono malo Srba što je na KiM ostalo. A svi znamo kako ste dobili 95 odsto. Znamo da je srpska mafija vršila pritisak na narod da glasa. To je ona ista mafija koja sarađuje sa albanskom mafijom. A ti predsedniče slaviš najveću  sramotu u istoriji Srbije. Ti izbori su korak ka priznanju kosovske nezavisnosti. Pored tebe srpskom narodu ne trebaju drugi neprijatelji”, rekao je Ilić na konferenciji za novinare. 

Ilić je upitao šta Srbija ima od poseta “silnih stranih zvaničnika” i gde se vidi bilo kakvo rešenje za KiM i boljitak“. 

“Evo sada je došao opet Erdogan. On sa Erdoganom dogovara izgradnju puta Beograd - Sarajevo. To nije Beograd – Sarajevo, već Beograd – Kuzmin. Taj put 18 kilometara prolazi kroz teritoriju Srbije. To je put koji povezuje Bosnu sa Evropskom unijom. I menja prostorni plan Srbije. A predsednik je na sebe preuzeo ulogu svih institucija. Nigde ne kaže da on to prihvata, ali da to treba da prođe Skupštinu i Vladu. On sam sve odluke donosi. Tako i sa Makronom, Merkelovom. Sve ih je doveo da očerupaju Srbiju. Postali smo jeftina radna snaga. Narod nam ode, predsedniče. A ti tvrdiš da dobro živimo. Žive dobro ti oko tebe, kumovi i familija, ali narod ne živi dobro. Srbija propada. Uništena je ekonomski i politički”, kazao je Ilić.
 
On je dodao da je predviđeno da predsednik Srbije primi Orden “Svetog Save” kao najviše odlikovanje SPC.

“Nikada nisi bio u Žiči, u Leliću, u Mileševi. Nije te bilo na proslavi 800 godina autokefalnosti SPC. Ali orden ćeš da primiš. E pa nadam se da ćeš kada primiš orden i početi da se ponašaš kao pravoslavni vernik. Da postiš sredu i petak, postove, a onda i da se ispovediš. A ja se nadam da će čestite vladike uzeti godišnji odmor da ga ispovede. On je toliko grešan prema srpskom narodu da neće moći danima da ispovedi sve svoje grehe”, istakao je Ilić. 

Potpredsednik Nove Srije Zoran Stojković kazao je da je Nova Srbija donela odluku da izađe na izbore, jer su izbori redovni. 

“Ovo je redovan izborni ciklus i svaka ozbiljna stranka učestvuje na takvim izborima. Nova Srbija je ozbiljna stranka, a naš predsednik čovek sa velikim parlamentarnim i političkim iskustvom. I zato što i vlast i deo opozicije, koja najavljuje bojkot, neće nas da zovu na pregovore i okrugle stolove, jer znaju da smo mi jedina prava opozicija”, kazao je Stojković. 

On je ocenio da “ni vlast, ni deo opozicije ne žele izbore”. 

“Mi smo na Skupštini pokazali da smo ozbiljna stranka koja ima brojne intelektualce, kao i radnike i seljake, da smo narodna stranka, koja se bori za interes naroda, a ne za lični ekonomski interes”, istakao je Stojković.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA