Najnovije

DAČIĆ I STEFANOVIĆ SAZVALI AMBASADORE I ODRŽALI BRIFING! Ovo su bile glavne teme!

Ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Ivica Dačić i Nebojša Stefanović zajedno su danas održali brifing za ambasadore određenih država članica Interpola akreditovanih u Beogradu, povodom ponovnog zahteva tzv. Kosova za prijem u članstvo te organizacije i tom prilikom su izrazili uverenje da će se članice Interpola i ovog puta tome usprotiviti.

Dačić i Stefanović (Foto: mup.gov.rs)

Na brifingu je istaknuto da je sastanak posvećen temi koja je od velike važnosti za Srbiju, a ujedno predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa.

Ministri su obavestili ambasadore da će Stefanović predvoditi delegaciju Srbije na predstojećem zasedanju Generalne skupštine Interpola, koja se održava od 15. do 18. oktobra ove godine u Santjagu u Čileu.

Izražena je zahvalnost svim državama koje su pružile podršku stavovima Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju, kao i uverenje da će se i ovog puta usprotiviti prijemu tzv. Kosova u Interpol, i na taj način ponovo jasno potvrditi da su protiv politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol, navedeno je u saopštenju MSP.

Šta sadrži program od 100 tačaka šiptarskog zagovornika tzv. Velike Albanije? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA