Najnovije

NOVE PROVOKACIJE KIJEVA: Ukrajinska vojska granatirala područje Luganska

Ukrajinska vojska granatirala je naselje Zoloto u Luganskoj Narodnoj Republici, pred današnje planirano povlačenje oružanih snaga sa linije kontakta, saopštio je portparol Narodne vojske Jakov Osadči.

Ukrajinska vojska (Foto: Ministarsvo odbrane Ukrajine)

On je rekao da komandanti jedinica u zoni sukoba pokušavaju da ometaju proces povlačenja snaga i opreme sa kontrolnog punkta "Broj dva" u Zolotom, uprkos nameri predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da mirnim sredstvima pronađe rešenje za oružane sukobe u Donbasu.

-Ukrajinske snage pojačale su granatiranje naselja u zoni isključenja u Luganskoj Narodnoj Republici čime pokušavaju da isprovociraju odgovor Narodne vojske, istakao je Osadč, dodajući da su ukrajinske snage u napadu koristile pešadijska borbena vozila i malo oružje.

Osadči je pozvao međunarodne organizacije da nateraju lidere ukrajinske vojske da prekinu sa provokacijama duž linije kontakta čiji je cilj eskaliranje sukoba u Donbasu i da ispune svoje obaveze u vezi sa povlačenjem vojske i opreme. On je dodao da snage Luganske Narodne Republike u potpunosti poštuju postignute sporazume o prekidu vatre i da ne nasedaju na provokacije.

Učesnici sastanka Kontaktne grupe za Ukrajinu, koji je održan 2. oktobra u Minsku, saglasili su se u vezi sa rasporedom povlačenja snaga u naseljima Zoloto i Petrovsko.

Putin predstavio sistem "Palantin-K" od kojeg NATO strepi! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA