Najnovije

ŠTRAJK IZ OČAJA: Rudari u Zenici odbijaju da izađu iz jame! Ugrožen život 72 ljudi!

Predstavnici radnika kažu kako se u jami i dalje nalaze 72 rudara, jer strahuju da će ostati bez posla ili da će biti raspoređeni u jamu „Raspotočje".

Rudar u Zenici (Foto: Jutjub)

Predstavnici zaposlenika rudnika u Zenici negirali su navode direktora kako su svi rudari koji su juče odbijali da izađu, sinoć napustili jamu „Stranjani“.

Zaposlenici rudnika juče su odbili izaći iz jame u znak protesta zbog najavljenog zatvaranja pogona jer je, prema tvrdnjama Uprave, neisplativ.

Strah od gorskih udara

Predstavnici radnika kažu kako se u jami i dalje nalaze 72 rudara, jer strahuju da će ostati bez posla ili da će biti raspoređeni u jamu „Raspotočje“ koju smatraju mnogo nesigurnijom zbog gorskih udara.

Iz Uprave rudnika tvrde da neće biti otpuštanja, a da je sigurnost rudara pod znakom pitanja upravo u jami u kojoj sada rade. Navode kako, saglasno jučerašnjoj odluci koju su usuglasili s predstavnicima Sindikata, danas idu u realizaciju postupka trajne obustave proizvodnje u toj jami.

Predsednik Sindikata radnika rudnika entiteta Federacija Bosne i Hercegovine Sinan Husić ranije je rekao da po svemu što se može videti Vlada Federacije BiH i Elektroprivreda BiH nemaju više nameru investirati u izvođenje radova u pogonu Stranjani.

Rekao je da RMU Zenica ostaje u sastavu koncerna Raspotočje i Stara jama, dok je uprava zadužena da etapno u narednom periodu vrši preraspodelu rudara iz Stranjana u Raspotočje i Staru jamu.

Pročitajte OVDE  po kome je to oplela Željka Cvijanović.

Izvor: Al DŽazira Balkans

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA