Najnovije

RELIGIJSKA MAPA OKO KOJE SE LOME KOPLJA! Ne smeju da nas ospore! Pogledajte koliko je bilo pravoslavaca u Jugoslaviji 1931!

Doktor političkih nauka i međunarodno priznati stručnjak Miloš Popović napravio je izuzetno detaljnu mapu verske strukture Kraljevine Jugoslavije po osnovu popisa iz 1931. godine.

Kralj Aleksandar Karađorđević (Foto: jutjub)

Prema tada prikupljenim podacima u nekadašnjoj državi živelo je 13.934.038 stanovnika. Od toga 6.785.501 pravoslavaca, 5.217.847 rimokatolika, 231.169 evangelista, 1.561.166 muslimana i 138.355 ostalih.

Na mapi su tačkice različitih boja od kojih svaka predstavlja po 100 stanovnika. Plavom su označeni katolici, zelenom muslimani, crvenom pravoslavci, dok su protestanti "obojeni" u žuto.

Rad stručnjaka, koji se pre svega bavi geopolitikom i koji radio na istraživačkim projektima dva američka univerziteta, pojavio se na društvenoj mreži Redit. Bez obzira na čisto akademsku prirodu mape, odmah je započela rasprava u komentarima uz konstatacije kako je "mogao bolje" i kako "deluje previše zeleno".

Posle ekonomije i medija udarili su nam na ono najsvetije! Više o otme pročitajte OVDE!

Izvor: novosti. rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA