Najnovije

HITLER JE PRED NJOM KLEČAO, PAVELIĆ JOJ SE DIVIO, A ONA JE VLADALA TULIMA! Ko je Lipa Plavka iz Senki nad Balkanom?

Cela Srbija je bila prikovana uz ekrane i pratila novu sezonu serije "Senke nad Balkanom" u režiji Dragana Bjelogrlića. Ipak jedna žena je svima zapala za oko, a to je Marija Orsić, koju glumi Leona Paraminski!

Scena iz serije (Foto: Jutjub)

Ko je zaista misteriozna lepotica Marija? Da li je ona zaista postojala ili je to još jedan u plejadi likova koje su scenaristi serije izmislili?

Marija Oršić zaista je postojala i bila je veoma moćna, a o njoj se zna vrlo malo, barem što se činjenica tiče, a nagađa mnogo.

Zovu je "boginjom zla" oni koji su, uprkos svim dokazima i činjenicama koji govore suprotno, ubeđeni da je Hitler bio okultista, a sve baziraju na gotovo suludim tvrdnjama koje su navodno dolazile upravo od nje same.

Prema nekim tvrdnjama upravo je ona bila inspiracija Anti Paveliću za roman "Lipa Plavka". NJen otac Tomislav bio je ugledni zagrebački arhitekta imao je biro na Trgu bana Jelačića pre nego što se iselio u Beč, a njena majka bila je Austrijanka Sabina nosila je navodno dugu kosu do poda vezanu u rep.

Bila je oštar zagovornik ujedinjenja Nemačke i Austrije 1919. godine i definitivno je bila visoki član društva Tule.

Navodno je osnovala i "Svenemačko društvo za metafiziku", kolokvijalno se nazivalo Društvo Vril, i okupljalo je nekoliko devojaka koje su komunicirale sa duhovima ili vanzemaljcima, kako su barem one verovale ili tvrdile. Sve su imale duge kose vezane u repove, što je bilo s modne tačke pomalo čudno u to vreme u kojem su velikim gradovima dominirale moderne, liberalne žene koje su se često šišale kratko ili kraće.

1924. sa Rudolfon fon Zebotendorfom posetila je Rudolfa Hesa, pa im se preko nje obratio mrtvi Ditrih Ekart, osnivač Nemačke radničke partije koja se transformisala pod Hitlerom u Nacionalsocijalističku nemačku radničku partiju.

11. tog meseca 1945. godine ona piše cirkularno pismo upućeno svim članovima Svenemačkog društva za metafiziku u kome se kaže: "Niemand bleibt hier", odnosno: "Niko ne ostaje ovde". I to je sve što se od nje zna.

Posle toga, Marija Oršić netragom nestaje sa lica zemlje. Neki kažu da su je Amerikanci uzeli pod svoje da bi iskoristili njene natprirodne moći, da se tamo udala i dobila ćerku Jolantu, udatu Rafu. Drugi kažu da je otišla u podzemno kraljevstvo Agartu, što im je verovatnije.

Pročitajte OVDE   kako su radile srpske službe kroz istoriju.

Izvor: espreso. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA