Najnovije

IGRANJE SA VATROM! Srbija oštro isprovocirala Ameriku: Zajedno sa Rusima radićemo ovo svake godine, ali sada idemo na stvarne mete! (VIDEO)

Zajedničke vojne vežbe protivvazdušnih snaga Rusije i Srbije biće održavane na godišnjem nivou, rekao je Juri Grehov, komandant snaga PRO i PVO za radio "Eho Moskve".

S 400 (Foto: mil. ru)

Planiramo da izvodimo vežbe godišnje, odnosno, jednu godinu u Rusiji, jednu godinu u Srbiji. Sledeće godine planiramo da izvodimo vežbe ne samo sa PVO sistemima na zemaljskim ciljevima, već i sa PVO sistemima na stvarnim metama, koje ćemo doneti sa sobom, te ćemo ih i lansirati, rekao je Grehov. 

Rusko-srpska vežba sa PVO sistemima S-400 i Pancir S je održana prvi put i sastojala se od dve faze. Prva faza je održana u septembru ove godine u bazi Centra za borbenu obuku i borbenu upotrebu ruskih vazduhoplovnih snaga u Astrahanjskoj oblasti. 

Druga faza održana je od 23. do 29. oktobra 2019. godine u vazduhoplovnoj bazi "Batajnica" i vojnom poligonu Pasuljanske livade u Srbiji.  Ovo je bila prva vežba da su PVO sistemi S-400 dopremljeni u neku drugu zemlju.

Kako izgledaju ruski helikopteri M-35 raspoređeni u Siriji, snimak pogledajte OVDE!

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA