Najnovije

KAKVA ROKADA I ŠOK ZA BEOGRAD: Rus neće biti izvestilac za KiM, ali hoće Nemac koji tvrdi da Srbija mora da prizna tzv. Kosovo! Šiptari slave

Predstavnici političkih stranaka u Prištini egzaltirani su današnjim izborom Nemca Petera Bajera za izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) za KiM i ističu da isključivo njihovom zaslugom, lobiranjem i protestima nije izabran Rus Aleksej Kondratjev.

Peter Bajer (Foto: Jutjub)

Bajeru je na izboru prvi čestitao lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa, koji je izrazio uverenje da će on braniti interes tzv. Kosova.

Mustafa je naveo i da je izbor Bajera dobra vest za KiM i veoma važna za građane.

Podsetio je da je Bajer tokom poslednje posete Prištini, kada je boravio i u DSK-u, 3. septembra ove godine, ponovio opredeljenje da podrži Prištinu u svim budućim procesima.

I potpredsednik odlazeće prištinske vlade Enver Hodžaj pozdravio je izbor Bajera, uz četitku na nemačkom jeziku.

"Čestitamo na izboru izvestioca za tzv. Kosovo u Savetu Evrope. Radujemo se daljoj saradnji", napisao je Hodžaj na svom tviter nalogu.

Prištinski Zeri piše da je samo zahvajujući protestu Prištine i lobiranju kosovske delegacije izbegnut izbor ruskog poslanika u PS SE, Kondratjeva, za kojeg tvrde da je bivši ruski špijun, a sada član EP.

Navode i da je Kondratjev izrazito prosrpski orijentisan i pristrasan.

I Ahmet Isufi iz Alijanse za novo Kosovo pozdravio izbor Bajera, uz podsećanje je on bio protiv ideje promene granica i veliki pobornik liberalizacije viznog režima za tzv. Kosovo.

Pročitajte OVDE šta je Ivica Dačić poručio vlastima u Prištini.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA