Najnovije

PRIRUČNIK ZA TERORISTE! Islamska država preko medija šalje vodič za terorističke napade! Hoće li se "spavači" probuditi?

Mediji povezani sa Islamskom državom objavili su vodič za potencijalne teroriste širom sveta, koji imaju za cilj da ih nauče kako da pristupaju strogo čuvanim ciljevima, kao što su državni lideri, zvaničnici, komandanti, i da ih likvidiraju.

Teroristi (Foto: jutjub)

 

Vodič, naslovljen „Načini atentata na vođe“, nudi napadačima tri načina da se približe svojim ciljevima koristeći razne trikove, oružje, alate, pa čak i noseći prekrivače.

List takođe sugerira da teroristi uvek trebaju razmisliti o svojim planovima kako da se povuku.

Vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi nedavno je proglašen mrtvim nakon više neuspešnih pokušaja atentata na njega.

Ubio se koristeći prsluk za samoubistvo nakon što su ga napale u svom skrovištu američke trupe. Potvrdili su njegov identitet vršeći DNK test, zakopali su njegove ostatke u moru i izravnali njegovo skrovište.

Kasnije su potvrdilo njegovu smrt mediji u nekoliko zemalja, uključujući Irak i Tursku, kao i mediji povezani sa ID-om, koji su kasnije proglasili da je grupa izabrala novog vođu, koji se navodno zvao Abu Ibrahim al-Hašimi al-Kuraiši, takođe poznat kao Abdulah Kardaš.

Navodni vođa organizacije prethodno je bio oficir u iračkim oružanim snagama pod pokojnim predsednikom Sadamom Huseinom. Američki predsednik Donald Trump izjavio je da ta zemlja zna identitet novog ID lidera, dok je Stejt Department rekao da ga "proučavaju", uključujući njegovo poreklo i ulogu u terorističkoj grupi.

Glavni finansijer ukrajinskog Azova menja stranu! Smatra da im treba savez sa Rusijo! Više o otme pročitajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA