Najnovije

PALO KLJUČNO UPORIŠTE JENKIJA: Pogledajte kako izgleda desant ruske vojske na američku bazu u Siriji (VIDEO)

Ruska vojna policija i stručnjaci za deminiranje preuzeli su kontrolu nad aerodromom u severnoj provinciji Alepo, koji su napustile američke snage.

Donedavno, vazduhoplovna baza Sirin bila je jedno od najvećih vojnih postrojenja koje su američke snage ilegalno zauzele u Siriji, ali ubrzo je napuštena nakon što je američki predsednik Donald Tramp objavio da SAD nemaju razloga da ostanu u regionu, osim za "obezbeđivanje nafte", naravno.

„Ušli smo i stavili smo unutrašnji i spoljašnji perimetar pod stražu. Postavljeni su stacionarni položaji“, rekao je pripadnik ruske vojne policije za televizijski kanal Ministarstva odbrane Rusije "Zvezda".

Sada ekipe za uklanjanje bombi prolaze kroz svaku zgradu, proveravajući da li postoji eksploziv ili druga sredstva koja su nam preostala.

Odlazeće američke snage očigledno su pokušale da ostave što je moguće manje, pošto je viđeno desetine kamiona kako evakuišu teret, dok su to područje nekoliko dana potresale eksplozije.

Ali mnogo toga je ostalo netaknuto, poput teretane, i što je najvažnije, neasfaltiranog i još uvek presudnog aerodroma. Ruska vojska planira da napuštenu američku bazu pretvori u centar za distribuciju humanitarne pomoći i tamo osnuje lokalni ogranak centra za pomirenje.

Rusi na sirijsko-tursku granicu poslali PVO sisteme „Pancir“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA