Najnovije

TAJNA KOJU VUČIĆ NE SME DA OTKRIJE: Ko najviše vrši pritisak na Srbiju i srpsku vojsku? Kome smeta naša vojna neutralnost?

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da postoje ozbiljni pritisci na srpsku vojsku i namensku industriju, jer mnogi teško podnose vojnu neutralnost Srbije i to što zemlja samostalno donosi odluke.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Na pitanje novinara da li je nedavno hapšenje zbog iznošenja tehničke dokumentacije iz fabrike "Prvi partizan" samo jedan vid narušavanja i i "izguravanja" srpske odbrambene industruije iz poslova, Vučić je odgovorio:

- To je jedna od stvari.

Predsednik je rekao da postoje ozbiljni pritisci na srpsku vojsku i namensku industriju i da je ta tema mnogo "teža" od onoga kako danas izgleda i, kako je naveo, manje povezana sa slučajem na kojem je "neko mislio da bog zna šta izgradi".

- Imamo drugih problema jer vojnu neutralnost Srbije i samostalnost u donošenju odluka mnogi drugi ne mogu lako da podnesu i zato će nastaviti sa tim - rekao je Vučić.

On je naveo da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kokretan kada kaže da je Srbija vojno neutralna i da može sama da odlučuje, ali da postoje druge vrste pritisaka, o kojima, kaže, sad ne sme javno da govori.

Da li su Miloševića ubili u Hagu? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA