Najnovije

MIHALKOV: Evo šta je ruska ideologija i šta treba da bude ruski kod!

Slavni ruski filmski režiser Nikita Mihalkov izneo je svoje viđenje „ruske ideologije“ i otkrio šta, po njegovom mišljenju, treba da bude njen „ruski kod“.

Nikita Mihalkov (Foto: Jutjub)

U jednoj televizijskoj emisiji rekao je:

„Šta je uopšte ideologija? Važeći ustav Rusije usmeren je protiv komunističke ideologije. A ideologija je dogovor velike grupe ljudi o tome kako i po kojim pravilima treba da žive. To je i dogovor: za šta narod treba da živi. To je sve“.

Odmah u nastavku je naglasio da nije važno samo „kako živeti“ jer je važnije „za šta živeti, zbog čega živeti“:

„Tek kad čovek shvati zbog čega živi, biće mu jasno i kako treba da živi. Meni je još majka objasnila da o svom životu ne sudim po životu onih koji žive bolje. Govorila je: `Sudi o svom životu po životu onih koji žive gore jer je njih mnogo više`. Naglasila je: tako ćeš izbeći veliki broj problema“.

Mihalkov je reka da takav pristup stvarima i životu i treba da bude „ruska ideologija“, sa „ruskim kodom“ u kojem su u prvom planu – saosećanje sa drugima i shvatanje njihovih problema.

Još je dodao: „Ove godine sam imao sedam operacija. Dve na kičmi i pet na butini. U tim operacijama su mi ubacili infekciju u organizam i polomili jednu kost. Sve se to izdogađalo u Nemačkoj. Ukupno sam 36 sati bio pod narkozom. Ali, onda vidim na tv bolesnu devojčicu od tri godine. I kažem sebi: što se žališ?! Evo, ovo je `filozofija` koja će nas spasavati od toga da nam oči budu gladnije od stomaka“.

Mihalkov je zbog operacija, kojima je bio podvrgnut, za 2020-tu odložio snimanje filma „Čokoladni revolver“.

Pročitajte OVDE   koliko se Ameri plaše S-300 i S-400 pa su...

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA