Najnovije

RAŠKOVIĆ IVIĆ: Tražimo odlaganje izbora i formiranje prelazne vlade

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je sinoć da opozicija zahteva odlaganje izbora, kako bi fer izborni uslovi važili devet meseci pre izlaska građana na birališta, kao i formiranje prelazne vlade koja bi omogućila takve uslove i garantovala sprovođenje dogovorenog.

Sanda Rašković Ivić (Foto: Jutjub)

„Tražimo sporazum po kojem bi fer izborni uslovi važili devet meseci od dana potpisivanja tog dokumenta. U prelaznoj vladi bi svakim ministarstvom upravljali koministri. Mi smatramo da je Srbija u hladnom građanskom ratu i da stvar samo što nije eksplodirala. Zato je potrebno resetovanje stanja u društvu, a vlast ima i nož i pogaču“, rekla je Rašković Ivić Radioteleviziji Srbije.

Ona je navela da su predstavnici Saveza za Srbiju taj predlog nedavno u Beogradu preneli delegaciji Evropskog parlamenta, koja ga je „primila k znanju“.

„Oni su to saslušali sa vrlo velikom pažnjom, nisu odbili to kao predlog, nisu se vezivali za određene datume i nisu rekli da bi izbore trebalo održati u martu, aprilu ili maju. Stvar će se nastaviti u decembru“, rekla je Rašković Ivić, a prenosi Narodna stranka.

Ona je istakla i da „Srbijom vladaju strah i medijski mrak“.

„Čak ni RTS nije objavio da je uzbunjivač iz ’Krušika’ Aleksandar Obradović u pritvoru i da je bio uhapšen jer je obelodanio aferu o nelegalnoj preprodaji oružja u kojoj su vinovnici bili Branko Stefanović i njegov sin, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je ušao u sukob interesa“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Ona je dodala da je Nebojša Stefanović „vlasnik upitnog doktorata i diplome“.

„Takav čovek je šef radne grupe za fer i poštene izbore. To je kao da kozi date da čuva kupus. Mi toj kozi ne verujemo“, dodala je ona.

Potpredsednica Narodne stranke je istakla da se najiskrenije zalaže za bojkot, jer je „vlast sve obesmislila“ i jer na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, osim veoma retkih izuzetaka, gotovo da nema političkih debatnih emisija.

„Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nije pozvan na RTS od osnivanja stranke, kao da mu je to zabranjeno. Jeremić je bio predsednik Generalne skupštine UN i kvalifikovao se za UN, a ne može da se kvalifikuje za gostovanje na RTS-u. On bi sigurno bi imao šta da kaže“, rekla je Sanda Rašković Ivić, ocenivši da je vlast najavila izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi kako bi „lakše predala Kosovo i Metohiju“.

Hašim Tači, takozvani predsednik lažne države Kosovo, ima srpsko poreklo, a dokaz za to čuva se u biblioteci manastira Hilandar, tvrde istoričari. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA