Najnovije

"NISMO GROMOBRAN ZA SVE": Rusija se povlači! Ne želi da učestvuje u ovom sukobu!

Moskva se neće mešati u bilateralni sukob između Izraela i Irana koji se pogoršavao nakon što je Tel Aviv izvršio raketne udare na iranske vojne objekte u blizini sirijske prestonice Damask, izjavio je za list "Izvestija" član Odbora Saveta Ruske Federacije za odbranu i bezbednost Frans Klintsevič.

Ruska vojska u Siriji (Foto: mil. ru)

Senator je naglasio da ruski vojnici i civili u Sirijskoj arapskoj republici nisu suočeni ni sa kakvom pretnjom.

"Danas je Sirija zapletena u kontradikcije i jedino Moskva ima pravi plan da sve mora biti u skladu sa međunarodnim pravom", rekao je Klintsevič tom listu. „Rusija ima veoma dobre odnose sa svima - sa Izraelom, Iranom i Sirijom. Ali ne možemo za sve biti gromobrani. "

Član Odbora Saveta Ruske Federacije za odbranu i bezbednost Frans Klintsevič (Foto: jutjub)

Potpredsednik Odbora za spoljne odnose sirijskog parlamenta Amar Al-Asad optužio je Izrael za eskalaciju tenzija i kršenje međunarodnog prava, istovremeno naglašavajući da je prisustvo iranskih snaga u zemlji apsolutno legalno. Zakonodavac je takođe naglasio da su sirijske snage stavljene u punu borbenu pripravnost da odvrate svaku agresiju.

Prema stručnjaku za orijentalne studije Rolandu Bidžamovu, ni jedan rat između Izraela i Irana u Siriji nije na horizontu, jer su obe zemlje trenutno pogođene ozbiljnim sukobima u zemlji.

Od prošle nedelje Iranci su bili okupirani protestima zbog povećanja cena goriva, dok bi Izrael narednih dana trebalo da odluči da li će ta zemlja održati svoje treće izbore tokom protekle godine.

Umesto toga, doći će do sporadične razmene štrajkova, ali nijedna strana nije spremna za ozbiljan sukob, primetio je.

„Povoljno je za Izrael da demonstrira silu, on hirurški uništava iransku infrastrukturu oko Damaska, ali ne napada ruske objekte. Izraelci unapred upozoravaju Moskvu kako bi izbegli bilo kakav nesporazum, “objasnio je politolog. "U međuvremenu, napetost između Rusije i Irana zbog toga ne postoji."

Beli šlemovi “pekli zanat” na Kosovu! Priču o vađenju organa Sirijaca kao nekada Srbima, pročitajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA